FOTO Transportatorii nu vor mai sta în rând? La Costești a fost creată o zonă de control vamal cu statut permanent
Full Article 1 minutes read

FOTO Transportatorii nu vor mai sta în rând? La Costești a fost creată o zonă de control vamal cu statut permanent

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, în vederea fluidizării traficului prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română a fost creată zona de control vamal cu statut permanent în cadrul Postului vamal Costești (PVFI, rutier). 

Astfel, transportatorii, în scopul prevenirii creării rândurilor în apropierea postului vamal de frontieră Costești (PVFI, rutier), au posibilitatea să staționeze în zona de control vamal.

FOTO Transportatorii nu vor mai sta în rând? La Costești a fost creată o zonă de control vamal cu statut permanent

customs.gov.md

FOTO Transportatorii nu vor mai sta în rând? La Costești a fost creată o zonă de control vamal cu statut permanent

customs.gov.md

FOTO Transportatorii nu vor mai sta în rând? La Costești a fost creată o zonă de control vamal cu statut permanent

customs.gov.md

De menționat că, pe perioada stării de urgență, mijloacele de transport fără marfă pot traversa prin postul vamal 1010 – Costești (PVFI, rutier) și, concomitent, mijloacele de transport fără marfă, cu excepția mijloacelor de transport (remorci, semiremorci, cisterne) de tip termos/refrigeratoare, pot traversa frontiera de stat pe segmentul de frontieră moldo-română la ieșire din țară și prin postul vamal 3010 – Cahul (PVFI, rutier).

Excepție sunt cazurile când se transportă marfă ce necesită verificarea controlului fitosanitar, deoarece atât în postul vamal Cahul, cât și în postul vamal Costești nu sunt prezenți reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: