Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, pe 11 februarie o întrevedere cu prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, aflat la Chișinău în contextul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României.
Igor Grosu a menționat că ședința comună de astăzi a Guvernelor de la Chișinău și de la București este un eveniment istoric cu o mare încărcătură emoțională, dar și cu un conținut practic important.
„Pentru noi – clasa politică și cetățenii țării, este un semnal de susținere și încurajare în această perioadă complicată, plină de provocări. Am să fac ceea ce fac întotdeauna – am să mulțumesc Guvernului și cetățenilor României pentru tot suportul dezinteresat acordat Republicii Moldova”, a declarat președintele Parlamentului.
Șeful Legislativului a subliniat că deciziile luate astăzi, în cadrul ședinței comune a celor două Executive, vor fi valorificate cu toată responsabilitatea, încât beneficiile acestora să fie resimțite de fiecare cetățean. Totodată, Igor Grosu și Nicolae-Ionel Ciucă au discutat posibilitățile de a extinde în continuare relațiile foarte bune de parteneriat moldo-român, în special în domeniile de actualitate, cum ar fi securitatea energetică, cooperarea comercial-economică și cea investițională.
„Traversăm vremuri dificile, în special ce ține de această criză energetică. Valul de scumpiri afectează la fel de dur cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, dar și întreaga Europă. Noi am reușit să venim cu un pachet de compensații în valoare de 2,6 miliarde de lei, ajutor pentru circa 1 milion de familii. Suntem însă siguri că împreună, acționând consolidat vom trece peste aceste provocări fără precedent, și privim cu încredere spre un viitor bun, frumos și prosper pentru oamenii noștri de pe ambele maluri ale Prutului”, a precizat Igor Grosu.
Igor Grosu a reiterat că autoritățile de la Chișinău sunt determinate să ducă până la capăt lupta cu corupția, reformarea sistemului justiției, resetarea instituțiilor statului, creând baza necesară pentru dezvoltarea țării și creșterea bunăstării oamenilor.
Din partea Legislativului, la întrevedere au mai participat Doina Gherman, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, și Veronica Roșca, președinta Grupului parlamentar de prietenie cu România.
Amintim că, în cadrul ședinței comune, Executivele celor două state au semnat 13 documente bilaterale.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.