FOTO Acordeonist moldovean, câștigătorul unui premiu muzical din Danemarca: Sunt al doilea străin din istorie care îl primește 
Full Article 2 minutes read

FOTO Acordeonist moldovean, câștigătorul unui premiu muzical din Danemarca: Sunt al doilea străin din istorie care îl primește 

Acordeonistul moldovean Radu Rățoi a câștigat unul din cele mai importante premii muzicale din Danemarca, Léonie Sonnings Musikpris. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova. 

Ministerul Culturii a precizat că Radu Rățoi are mai multe de 40 de trofee naționale și internaționale.

Vestea cea bună vine astăzi din Danemarca, unde celebrul acordeonist Radu Ratoi, Maestru în Arte, continuă să cucerească inimile melomanilor și a prețuitorilor de muzică de calitate. Tânărul, cu peste 40 de trofee naționale și internaționale la activ, a câștigat unul din cele mai importante premii muzicale din Danemarca, Léonie Sonnings Musikpris”, se arată în declarația Ministerului Culturii.

Potrivit instituției, Radu Rățoi „este al doilea străin din istoria competiției, care obține acest premiu”.

Anual, premiul revine unui număr de 10 tineri talentați. (…) Felicitări, Radu! Tinerii talentați sunt o binecuvântare pentru țara noastră!”, au mai comunicat reprezentanții Ministerului Culturii.

Acordeonistul a scris pe rețelele de socializare că „a fost un drum greu și lung pentru această realizare”.

Sunt extrem de încântat să vă anunț, că ieri, am câștigat unul din cele mai importante Premii Muzicale din Danemarca: Leonie Sonnings Musikpris Talent Prize. Sunt (doar) al doilea străin care primește acest Premiu din istorie! A fost un drum greu și lung pentru această realizare, și aș vrea să mulțumesc familiei mele și tuturor care m-au ajutat!”, a comunicat acordeonistul moldovean Radu Rățoi.

FOTO Acordeonist moldovean, câștigătorul unui premiu muzical din Danemarca: Sunt al doilea străin din istorie care îl primește 

Facebook/Radu Ratoi

Amintim că în iulie 2022, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit cu acordeonistul Radu Rățoi și i-a înmânat titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la început de an cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

M-am bucurat să-l cunosc pe Radu Rățoi, un tânăr perseverent și talentat, care studiază la Academia Daneză Regală de Muzică din Copenhaga și care, la doar 23 de ani, este unul dintre cei mai promițători acordeoniști de pe glob. I-am înmânat titlul de „Maestru în Artă” și i-am mulțumit că reprezintă cu demnitate și cu multă virtuozitate Moldova pe marile scene ale lumii”, a spus Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: