Maia Sandu i-a înmânat titlul de „Maestru în Arte” tânărului acordeonist Radu Rățoi
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu i-a înmânat titlul de „Maestru în Arte” tânărului acordeonist Radu Rățoi

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 13 iulie cu acordeonistul Radu Rățoi și i-a înmânat titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

M-am bucurat să-l cunosc pe Radu Rățoi, un tânăr perseverent și talentat, care studiază la Academia Daneză Regală de Muzică din Copenhaga și care, la doar 23 de ani, este unul dintre cei mai promițători acordeoniști de pe glob. I-am înmânat titlul de „Maestru în Artă” și i-am mulțumit că reprezintă cu demnitate și cu multă virtuozitate Moldova pe marile scene ale lumii”, a spus Maia Sandu.

În discuția cu tânărul instrumentist, șefa statului a menționat că-și dorește să-l vadă cât mai des cu spectacole acasă, aducând bucurie publicului din Moldova și inspirându-i pe cei pasionați de acordeon, motiv din care a îndemnat instituțiile noastre concertistice să-i valorifice talentul. „L-am încurajat, totodată, pe Radu Rățoi să rămână un ambasador fidel al culturii noastre”, a menționat Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: