FOTO Vasnețov, decorat de Putin pentru „mare contribuție” în promovarea politicii externe a Rusiei
Full Article 2 minutes read

FOTO Vasnețov, decorat de Putin pentru „mare contribuție” în promovarea politicii externe a Rusiei

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin i-a conferit ambasadorului rus în Republica Moldova Oleg Vasnețov Ordinul de „Onoare”. Decretul de conferire a titlului a fost publicat pe 17 august.

„Pentru o mare contribuție în realizarea politicii externe a Federației Ruse și pentru mulți ani de serviciu diplomatic conștiincios se conferă Ordinul de Onoare lui Oleg Vladimirovici Vasnețov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova”, se arată în document.

FOTO Vasnețov, decorat de Putin pentru „mare contribuție” în promovarea politicii externe a Rusiei

Index

Oleg Vasnețov: cariera de diplomat

Oleg Vasnețov, în vârstă de 71 de ani, a activat în ultimii 45 de ani în cadrul  Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova. Potrivit ZdG, cunoaște limbile engleză, franceză și bulgară. Între 2003 și 2008, acesta a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democrată Congo.

Din 2009, Vasnețov a ocupat funcția de director adjunct al departamentului pentru relațiile cu subiecții federației, parlamentului și asociațiile publice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar din martie 2011 a condus acest departament.

La sfârșitul anului 2017 a fost desemnat în calitate de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, deținând până în prezent această funcție.

Activitatea în Republica Moldova

În ultimele luni Vasnețov a fost invitat de mai multe ori la MAEIE pentru explicații, în urma unor declarații neprietenoase din partea oficialilor ruși. Ultima oară s-a întâmplat în urma investigației jurnalistice, potrivit căreia autoritățile din Moldova erau spionate de către agenții ruși, prin intermediul unor dispozitive montate pe acoperișul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

În urma publicării materialului jurnalistic și discuției cu Vasnețov, Chișinăul a anunțat că a decis să reducă numărul personalului ambasadei Federației Ruse. Astfel, 22 diplomați ruși și 23 angajați din rândul personalului tehnic, împreună cu familiile lor, au părăsit în dimineața de 14 august Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: