FOTO/VIDEO Revolte la Dublin, după un atac cu cuțit în apropiere de o școală. Trei copii, răniți 
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Revolte la Dublin, după un atac cu cuțit în apropiere de o școală. Trei copii, răniți 

Ciocniri între protestatari și polițiști la Dublin, sticle și focuri de artificii aruncate în direcția oamenilor legii, o mașină de poliție inclusiv un tren în flăcări și cazuri de jaf. Se întâmplă după ce un bărbat a atacat, cu un cuțit, trecători în centrul orașului. Cinci persoane au suferit răni, printre acestea – o fetiță de 5 ani, relatează Meduza. Polițiștii au spus că înțeleg îngrijorările oamenilor, dar nu consideră incidentul un atac terorist și situația nu ar avea o legătură cu nicio problemă din oraș sau țară. 

Potrivit BBC, atacul a avut loc în după amiaza zilei de 23 noiembrie, în apropiere de o școală. În urma atacului au avut de suferit 5 persoane, inclusiv trei copii. Două persoane, o fetiță de 5 ani și o femeie de 30 de ani, au fost grav rănite.

Atacatorul, după cum scrie RTE, a fost reținut de trecători. A fost și el rănit și i se acordă asistență medicală.

Poliția, după cum scrie RTE, nu consideră incidentul drept un atac terorist, totodată motivul ilegalității nu-i este cunoscut. Reprezentanții poliției au mai spus că înțeleg îngrijorarea oamenilor cu privire la atac, dar incidentul nu ar avea o legătură cu nicio problemă din oraș sau țară.

Spre seară, la Dublin, au avut loc ciocniri între demonstranți și poliție. RTE scrie că protestatarii au aruncat cu sticle în oamenii legii. În același timp, Sky News menționează că manifestanții au lansat focuri de artificii și au aruncat cu acestea în direcția polițiștilor. În plus, pe online au fost publicate imagini cu o mașină de poliție, un autobuz cu două etaje și un tren în flăcări. Au fost raportate și cazuri de jaf.

Radio Svoboda scrie că manifestanții au scandat sloganuri anti-migranți, deoarece pe online circulă informația că atacatorul ar fi originar din Algeria. Poliția a refuzat să comenteze informațiile despre naționalitatea bărbatului și i-a numit pe manifestanți „un grup de huligani nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: