FOTO/VIDEO Stare de urgență în orașul rusesc Voronej, după un atac cu drone: incendiu și locuințe cu geamuri sparte
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Stare de urgență în orașul rusesc Voronej, după un atac cu drone: incendiu și locuințe cu geamuri sparte

Autoritățile din Rusia au declarat că regiunea rusă Voronej a fost ținta unui atac cu „drone ucrainene”, în noaptea de 16 ianuarie. Cinci ar fi fost doborâte, alte 3 interceptate. Resturile de la una din drone ar fi căzut într-un apartament. În rezultat, o fetiță de 11 ani s-ar fi ales cu mai multe tăieturi. Totodată, geamurile mai multor blocuri ar fi fost sparte. S-ar fi înregistrat și un incendiu. Primarul orașului Voronej a declarat stare de urgență, relatează Meduza

În noaptea de 16 ianuarie, sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 8 drone ucrainene deasupra teritoriului regiunii Voronej, a comunicat Ministerul rus al Apărării.

Potrivit Ministerului, atacul asupra regiunii a avut loc începând cu 01:50 până la 02:50, ora Moscovei. Inițial, Ministerul raporta despre doborârea a 4 drone. Mai târziu, instituția a declarat că „5 drone ucrainene au fost distruse și interceptate 3”. Pe lângă aceasta, instituția rusească a spus că încă 4 drone au fost doborâte în regiunea Belgorod.

Guvernatorul regiunii Voronej Aleksandr Gusev a declarat că, în timpul atacului, resturile de la una din drone au nimerit într-un apartament. În rezultat, un copil a suferit răni. „O fată născută în 2013 are tăieturi la braț, la picior și gât. I-a fost acordată asistență medicală la fața locului”, a menționat Gusev.

El a adăugat că, în urma atacului, au fost sparte geamurile mai multor blocuri private și a două blocuri de locuințe. În una din ele a izbucnit un incendiu, la balcon. Flăcările au fost stinse rapid.

Primarul orașului Voronej Vadim Kstenin a declarat că în localitate, după atacul cu drone, a fost introdusă stare de urgență „pentru luarea rapidă a deciziilor”.

Partea ucraineană nu a comentat deocamdată informațiile Ministerului rus al Apărării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: