Fracțiunea BCS a atacat la CC legea prin care a fost ratificată Convenția de la Istanbul
Full Article 1 minutes read

Fracțiunea BCS a atacat la CC legea prin care a fost ratificată Convenția de la Istanbul

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Grigore Novac și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) pentru controlul constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul. Anunțul a fost făcut pe 19 octombrie.

„Referitor la motivele sesizării ne-am expus de mai multe ori și considerăm că scopul Convenției este altul camuflat și total străin convingerilor majorității cetățenilor Republicii Moldova dar cel mai important este contrar prevederilor Legii Supreme a Republicii Moldova”, a scris Novac pe Facebook.

Amintim, la 14 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat cu voturile deputaților PAS Convenția de la Istanbul. Documentul a fost criticat dur de opoziția din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar în semn de protest, deputații au părăsit sala de ședințe a Legislativului. Aceștia au atras atenția asupra unor detalii ascunse din convenție care sunt contrare Constituției și tradițiilor Republicii Moldova.

Pentru orice stat care aderă, Convenția intră în vigoare în prima zi a lunii următoare expirării perioadei de trei luni de la data transmiterii documentului pentru păstrare către Secretarul general al Consiliului Europei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: