Fracțiunea PAS din CMC solicită revizuirea majorării impozitului pe bunuri imobiliare. Reacția lui Ceban
Full Article 3 minutes read

Fracțiunea PAS din CMC solicită revizuirea majorării impozitului pe bunuri imobiliare. Reacția lui Ceban

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au solicitat convocarea de urgență a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru revizuirea majorării impozitului pentru bunurile imobiliare. Pe de altă parte, primarul capitalei, Ion Ceban, susține că „fracțiunea PAS din CMC face campanie electorală”.

„Zilele trecute, toți locuitorii Chișinăului au început să primească niște scrisori de felicitare din partea domnului Ion Ceban și nu este altceva decât facturile pentru impozitul pe bunurile imobiliare. De ce spun scrisori de felicitare? Pentru că în anii precedenți, sumele erau cel puțin de două ori mai mici, iar în acest an, respectiv, de două mai mari”, a spus Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS din CMC.

„Spre exemplu, locuitorii care achitau anul trecut 250 de lei impozitul pentru imobil, astăzi sau în acest an vor achita circa 500 de lei, cei care achitau 350, vor achita aproximativ 700 de lei. Deci, vorbim despre o dublare a impozitului”, a precizat Grădinaru.

În acest sens, fracțiunea PAS a solicitat lui Ceban convocarea de urgență a ședinței CMC, pentru a revizui bugetul, „astfel încât mai multe din asemenea greșeli cum ar fi creșterea impozitului pe venit, să fie corectate”.

Ulterior, edilul capitalei a venit cu o reacție la acest subiect. Ceban a spus că „fracțiunea PAS din CMC face campanie electorală”.

„Îmi pare rău că habar nu are cu ce probleme se confruntă cu adevărat cetățenii. M-au atacat pe mine personal având ca scop să atace colegii mei din PSRM, fiind în campanie. Și cei care sunt cu mintea trează știu că cei care au făcut declarații azi, vorbesc prostii. Ei nici nu știu despre ce vorbesc și încurcă chiar în conferința de presă impozitul bunurilor imobiliare cu impozitul pe venit. Cei care au ieșit azi în conferință nu au spus că de fapt de scutirea impozitului pe bunurile imobiliare vor beneficia 78 de mii proprietari de apartamente. Toate aceste persoane sunt scutite în sumă de 500 de mii de lei din valoarea imobilului”, a spus Ceban.

Potrivit Ceban, este vorba despre persoanele de vârstă̆ pensionară, persoanele cu dizabilități, familiile participanților căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, dar și alte categorii de cetățeni.

NM a explicat într-un articol cu cât s-a majorat impozitul pe bunurile imobiliare, cum se plătește și ce riscați dacă întârziați să-l achitați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: