Fracțiunea Partidului ȘOR va susține guvernul Gavrilița, „cel mai probabil”. Ce solicită în schimb?
Full Article 2 minutes read

Fracțiunea Partidului ȘOR va susține guvernul Gavrilița, „cel mai probabil”. Ce solicită în schimb?

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat că fracțiunea parlamentară va vota, cel mai probabil, în favoarea învestirii guvernului condus de Natalia Gavrilița. Într-o postare publicată pe 5 august pe pagina sa de Facebook, deputatul care a părăsit Republica Moldova acum doi ani a menționat că, în schimbul celor șase voturi în susținerea noului executiv, solicită „ca noua guvernare să respecte opțiunea cetățenilor care au votat pentru ale formațiuni, inclusiv pentru Partidul „ȘOR””.

Ilan Șor a scris pe pagina sa de Facebook că decizia  va fi luată în seara de joi.

„În această seară, vom decide dacă vom susține Cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița. Cel mai probabil, da, îl vom susține. Vom face acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Prin urmare, cel mai probabil, vom vota, în avans, pentru un nou Guvern. În schimb, solicităm ca noua guvernare să respecte opțiunea cetățenilor care au votat pentru ale formațiuni, inclusiv pentru Partidul „ȘOR””, a menționat ex-primarul de Orhei.

Ilan Șor a mai scris că speră ca noul guvern „spre deosebire de Guvernul precedent, va fi ghidat de interesele oamenilor și nu de răzbunare politică”.

Precizăm că Natalia Gavrilița a fost desemnată de președinta țării la funcția de prim-ministru. Programul de guvernare și echipa de miniștri urmează să vină vineri, 6 august, în Parlament pentru a cere votul de susținere a deputaților.

Amintim că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) deține 63 de mandate în Parlament, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 32, iar fracțiunea Partidului „ȘOR” – 6. Pentru învestirea unui nou executiv este nevoie de 51 de voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: