tvguidetime.com

Franța: O femeie care și-a împușcat fostul tată vitreg, cu care are patru copii, a fost eliberată

Valerie Bacot, o femeie de 40 de ani din Franța judecată pentru că și-a ucis fostul tată vitreg, care a abuzat-o de la 12 ani și cu care are patru copii, a fost eliberată. Instanța a decis vineri să o condamne la 4 ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare. Cum acuzata a stat deja un an în închisoare, nu mai are de făcut nicio zi de închisoare. Este deznodământul unui caz care a șocat Franța, scrie Digi24.

Valerie a fost violată la 12 ani de tatăl ei viteg, cu 25 de ani mai în vârstă. Apoi, când mama ei naturală a alungat-o de acasă, acesta a obligat-o să-i devină lui soție. În plus, a forțat-o să se prostitueze, pentru a avea o sursă de venit.

Cei doi au împreună 4 copii.

Declicul a venit când bărbatul a vrut să-și violeze și fiica de 14 ani. Atunci, femeia pe care o abuzase timp de un sfert de secol nu a suportat să mai îndure și un incest și l-a împușcat.

Crima

La 13 martie 2016, după o ceartă violentă, Valérie Bacot și-a împușcat soțul, Daniel Polette. I-a tras un glonte în cap după ce inițial încercase să-l facă să ia, fără să știe, un somnifer.

Femeia a spus că se temea ca fiica sa de 14 ani să nu aibă aceeași soartă ca ea. Cele două fiice mai mari, de 16 și 17 ani, precum și Lucas Granet, iubitul de 16 ani al fetei, au ajutat-o să îngroape cadavrul într-o pădure. Apoi, Valérie Bacot s-a dus la poliție să anunțe dispariția soțului ei.

Cadavrul a fost găsit după mai bine de un an, la 3 octombrie 2017, grație unei informații date de mama lui Lucas și la indicațiile lui Valérie Bacot.

Arestarea și procesul

Valérie Bacot și copiii săi au fost arestați în octombrie 2017. Femeia a fost inculpată pentru crimă, iar fetele sale pentru tăinuirea unui cadavru și ascunderea unei crime. După un an de detenție, Valerie a fost eliberată sub control judiciar. Cei trei minori care au ajutat-o să ascundă cadavrul au fost condamnați la șase ani de închisoare cu suspendare.

Procesul lui Valérie Bacot a început la 21 iunie 2021, femeia riscând închisoarea pe viață, potrivit dreptului francez.

Între timp, însă, Valerie a primit susținere din partea publicului. A fost lansată o petiție care a strâns peste 75.000 de semnături în ianuarie 2021 și apoi peste 540.000 în iunie 2021, pentru a cere eliberarea femeii sau grațierea ei de către președintele Emmanuel Macron.

Vineri, 25 iunie 2021, în ultima zi a procesului, Ministerul Public a anunțat că cere doar cinci ani de închisoare, dintre care patru cu suspendare, ceea ce permitea eliberarea femeii, pentru că ea deja a făcut un an de închisoare. La auzul veștii neașteptate, Valerie a leșinat în sala de judecată.

Eliberarea

În cele din urmă, Valérie Bacot a fost condamnată la patru ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare. Femeia a ieșit liberă din tribunal, în aplauzele susținătorilor.

Valérie Bacot și-a povestit tot calvarul într-o carte intitulată „Toată lumea știa”, publicată în mai 2021.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

DW

Institutul Economic German: exporturile din Rusia au crescut în pofida războiului și sancțiunilor

În ciuda sancțiunilor occidentale, exporturile din Federația Rusă către 20 de țări — cei mai mari parteneri comerciali — au crescut cu 18% în perioada războiului din Ucraina, ajungând la 330 de miliarde de dolari. Aceste calcule, ajustate în funcție de inflație, se regăsesc într-un raport publicat 13 iunie de Institutul Economic German (IW) din Köln. Institutul a comparat datele privind exporturile Federației Ruse din anii 2024 și 2021.

Trezoreria de război a lui Putin rămâne bine alimentată”, se arată în comunicatul publicat de IW, potrivit DW. Potrivit datelor institutului, principalul partener comercial al Federației Ruse în anul 2024 a fost China, care a achiziționat mărfuri rusești în valoare de 130 de miliarde de dolari. Comparativ cu 2021, acest indicator a crescut cu 67%.

Pe locul al doilea în ceea ce privește importurile de bunuri din Rusia se află India. Înainte de război, India ocupa locul 12, însă de atunci livrările către această țară au crescut cu 680%. Cea mai mare parte constă în petrol.

Printre cei mai importanți parteneri comerciali ai Rusiei, economiștii germani au menționat, de asemenea, Brazilia și Turcia. De asemenea, exporturile rusești către Armenia au crescut cu 423% după începutul războiului, către Uzbekistan — cu 125%, iar către Israel — cu 240%, fiind vorba în principal tot despre petrol.

În același timp, livrările către Germania au scăzut cu 92%, practic ajungând aproape de zero. Către Italia — au scăzut cu 83%, iar către Cehia — cu 51%. Economiștii de la IW concluzionează că are loc o „redirecționare a fluxurilor comerciale” din Rusia, în special către țările din lumea a treia.

În ciuda tuturor eforturilor europene, trezoreria de război a lui Putin nu se golește. Regimul exploatează abil lacunele din sistemul de sancțiuni pentru a-și consolida resursele financiare. Datele preliminare pentru anul 2025 arată, de asemenea, că în această privință s-a schimbat foarte puțin”, scrie IW.

Institutul consideră că cea mai puternică lovitură dată exporturilor Rusiei ar putea fi reducerea plafonului de preț pentru petrolul rusesc și impunerea de sancțiuni împotriva „flotei din umbră” de petroliere.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: