„Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor”. Mesajul lui Emmanuel Macron pentru Maia Sandu
Full Article 1 minutes read

„Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor”. Mesajul lui Emmanuel Macron pentru Maia Sandu

Ambasada Franței în Republica Moldova i-a prezentat astăzi președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, o scrisoare de felicitare adresată acesteia de către președintele francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană.

„Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul Acordului de Asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut ”, se mai spune în scrisoare.

De asemenea, președintele Republicii Franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.

Anterior, au felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri, mai mulți oficiali, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, liderul rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: