Funcție nouă pentru candidatul PAS, după ce a ratat șefia Primăriei Durlești. Va avea un salariu de circa 70 de mii de lei și va conduce o întreprindere de stat

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al orașului Durlești, Oleg Popșoi, a fost numit în funcția de administrator al Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MoldATSA”, scrie Ziarul de Gardă.

Întreprinderea a informat vineri, 22 decembrie, că începând cu data de 18 decembrie a încetat contractul individual de muncă al administratorului Veaceslav Frunze și, prin ordinul emis de către Agenția Proprietății Publice, din aceeași zi,  a fost desemnat în funcția de administrator interimar al Î.S. „MoldATSA”, Oleg Popșoi.

Ultimul conducător al companiei de stat a încasat lunar, în 2022, un salariu de circa 70 de mii de lei.

Contactat de ZdG în contextul zvonurilor despre relația de rudenie pe care ar avea-o cu vicepreședintele Parlamentului și PAS Mihai Popșoi, Oleg Popșoi a declarat că „pe linie de partid a discutat de două ori” cu acesta și că „poate cineva dintre rude, cumva îndepărtat, (…) undeva se regăsește ceva sânge comun”. „Cu siguranță nu suntem verișori. Nu suntem frați, cumetri, nănași. Am discutat doar de două ori”, a spus Popșoi.

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice (APP), care deține întreprinderea, au transmis că candidatul PAS la alegeri a fost selectat „din resursele umane cu rezervă de angajare”.

„Contractul a fost încetat din 18.12.23, la inițiativa fondatorului – APP, în urma unui control și în baza propunerilor Consiliului de administrație. Componenta consiliului este afișată pe site-ul MoldATSA. Oleg Popșoi a fost identificat de către APP din resursele umane cu rezervă de angajare și este numit director interimar din 18.12.23, până la organizarea unui concurs, despre care APP va comunica public”, a răspuns comunicatorul APP Ghenadie Vasilache pentru sursa citată.

***

Oleg Popșoi deține funcția de consilier local la Durlești, unde a fost ales la alegerile din 2019 pe lista Blocului „ACUM”, format din Platforma DA și PAS. Conform platformei Primăria Mea, acesta a fost membru al comisiei arhitectură, urbanism și relații funciare al Consiliului local.

Aceeași sursă menționează că pe lângă funcția de consilier local, Popșoi este antreprenor în domeniul construcțiilor de șase ani. Acesta deține din 2017, împreună cu un partener, compania „Everest-Construct”. Totuși, compania nu a fost inclusă în declarația de avere patru ani la rând, deși avea obligația să declare afacerile în care deține cote-părți. Firma se ocupă de construcția caselor la comandă, atât în Durlești, cât și în afara orașului, mai notează Primăria Mea.

În ultima sa declarație de avere și interese personale pentru anul 2022, depusă pe 14 decembrie 2023, la începutul noului mandat de consilier local, Popșoi nu a declarat niciun venit, niciun teren sau locuință și niciun autoturism. De cealaltă parte, într-o altă declarație completată în aceeași zi, de renunțare la mandat, familia Popșoi a declarat în 2023 venituri de peste 2 milioane de lei din vânzarea a două automobile și alte patru contracte de vânzare-cumpărare, dar și indemnizații de circa 300 de mii de lei.

La alegerile pentru funcția de primar al orașului Durlești, candidatul PAS a pierdut în fața candidatei partidului Coaliția pentru Unitate şi Bunăstare (CUB). În turul doi de scrutin, Popșoi a fost votat de circa 3 300 de locuitori, adică 46.4%.

Veaceslav Frunze a ocupat funcția de administrator interimar din septembrie 2017.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: