rbc.ru

Furie la Kremlin? Putin demite comandanți de armată și ai FSB pentru că „nu au finalizat sarcina” în privința Ucrainei

Vladimir Putin ar fi început să decapiteze conducerea armatei și a serviciului de informații (FSB). Potrivit Daily Mail, Rusia a concediat „aproximativ opt” generali pentru că nu a „finalizat sarcina” de a lua Ucraina în câteva zile.

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia după ce tentativa sa de „șoc și uimire” a căzut.

Se spune că Putin ar fi, de asemenea, furios pe comandanții serviciului de securitate FSB – pe care obișnuia să-i conducă. Aceștia i-au furnizat informații precum că Ucraina este slabă, „plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată”,

Philip Ingram, un expert în securitate și fost ofițer senior de informații britanice, a declarat pentru The Times că Putin este evident „foarte supărat” și dă vina pe agențiile de informații.

„Dă vina pe ei că i-au însămânțat sfaturile care au dus la luarea proastă a deciziilor în Ucraina”, a spus el.

Aceste decizii au făcut ca Rusia să aibă mai multe victime decât se aștepta, în războiul din Ucraina.

Cifrele sigure sunt greu de estimat, dar Ucraina crede că Rusia a pierdut până la 12.000 de oameni într-o perioadă de două săptămâni. Informațiile venite din UE estimează pierderi de vieți omenești între 6.000 și 9.000, iar SUA spune că ar fi până la 3.000.

„Înțelegem care sunt planurile inamicului acum”, a declarat Danilov astăzi la televiziunea de stat ucraineană.

Războiul în Ucraina a început pe 24 februarie, după ce Vladimir Putin a dat ordin de începere a unei operațiuni speciale militare de „denazificare” și „demilitarizare” a Ucrainei. Șeful de la Kremlin a declarat în repetate rânduri că acțiunile Rusiei decurg conform planului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Calea Ferată din Moldova

UE alocă 3,5 milioane de euro pentru calea ferată din Moldova. Conexiunea cu România va fi reabilitată

Uniunea Europeană investește 2,8 miliarde de euro în 94 de proiecte de transport destinate să sprijine mobilitatea durabilă și conectivitatea pe întreg continentul european, inclusiv în Republica Moldova. Țara noastră va beneficia de un grant în valoare de 3,5 milioane de euro pentru modernizarea conexiunii feroviare dintre Iași (România) și Ungheni (Moldova), care prevede reabilitarea unei linii duble și a unei linii simple. Potrivit Delegației UE la Chișinău, acest proiect va contribui la fluidizarea transportului transfrontalier și va consolida integrarea Republicii Moldova în rețeaua europeană de transport.

Printre cele 94 de proiecte care vor beneficia de fonduri europene se numără inițiative pentru dezvoltarea căilor ferate ecologice, modernizarea porturilor, digitalizarea rețelelor de transport și creșterea rezilienței infrastructurii.  

În Republica Moldova, Uniunea Europeană va sprijini adaptarea infrastructurii feroviare la standardele europene, inclusiv prin alinierea ecartamentului pentru a permite circulația neîntreruptă a trenurilor și pentru a facilita comerțul regional.  

Potrivit Delegației UE în Moldova, proiectul va reduce timpul de deplasare între Moldova și România și va crește considerabil capacitatea de transport feroviar transfrontalier: „Este, totodată, un moment de referință: prima electrificare a unei linii feroviare din Republica Moldova, care va elimina un important blocaj de infrastructură la graniță”.  

Proiectul face parte din Connecting Europe Facility (CEF) — programul emblematic al UE pentru investiții strategice în infrastructură în domeniile transportului, energiei și digitalizării. Din 2023, Moldova și Ucraina sunt asociate la acest program.  

„Inițiativa reflectă angajamentul ferm al Uniunii Europene de a sprijini integrarea Republicii Moldova în rețeaua europeană de transport, consolidând în același timp conectivitatea regională în cadrul coridorului de transport UE–Moldova–Ucraina”, precizează Delegația UE în țara noastră.    


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: