Furtul țestoasei de la Zoo, învăluit în mister. Administrația spune că e un fals, iar comunicatul de pe site-ul oficial – contrariul
Full Article 2 minutes read

Furtul țestoasei de la Zoo, învăluit în mister. Administrația spune că e un fals, iar comunicatul de pe site-ul oficial – contrariul

Informația privind furtul din Grădina Zoologică din Chișinău a unei broaște țestoase este falsă. O declarație în acest sens a fost făcută pentru NM de șeful pazei Grădinii Zoologice, Ion Barcari, și de ofițerul de presă al poliției Natalia Stati. Aceasta deși informația cu privire la furt a fost publicată și pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice, însă doar în versiunea rusă a acestuia, precum și pe pagina de Facebook – Кишинёвский Зоопарк.

Solicitat de NM, șeful pazei Grădinii Zoologice, Ion Barcari a menționat că pagina de Facebook unde a apărut informația despre broasca țestoasă furată este falsă și nu ar avea nimic cu Grădina Zoologică din Chișinău. Barcari a mai spus că la fața locului au venit oamenii legii, care au constat că nu s-a înregistrat furtul.

NM a contactat-o și pe ofițera de presă al poliției Natalia Stati. Cea din urmă a spus că informația cu privire la furt nu s-a adeverit.

Amintim că atât pagina de Facebook – Кишинёвский Зоопарк, cât și pagina web Grădinii Zoologice din Chișinău a publicat informația precum că întreprinderea municipală a rămas fără o broască țestoasă.

Furtul țestoasei de la Zoo, învăluit în mister. Administrația spune că e un fals, iar comunicatul de pe site-ul oficial - contrariul

zoo.md/ru

„Oamenii au venit să se odihnească cultural, și-au adus copiii cu ei… apoi au furat pur și simplu un animal de la Grădina Zoologică. (…) Nu ajungem pe lista țărilor civilizate”, se arată în mesajul reprezentanților Grădinii Zoologice.

Se menționa că vizitatorii au furat o broască țestoasă din Balcani, care este o specie rară și greu de îngrijit.

„Conform înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, grupul s-a apropiat de locul de vară pentru țestoase, un bărbat s-a despărțit de aceștia. Privind în jur și asigurându-se că paznicii nu erau la loc în acel moment, el s-a apropiat, a ridicat colțul capacului și a scos una din țestoase”, mai comunica sursa.

„Bărbatul s-a întors repede la prieteni, a pus țestoasa în coșul căruciorului pentru copii și a acoperit-o cu lucruri. Grupul și-a continuat plimbarea și a ieșit calm de pe teritoriu”, a adăugat sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: