Gâlcă: Circa 20% din pacienţii care ajung la terapie intensivă pierd lupta cu Covid-19
Full Article 1 minutes read

Gâlcă: Circa 20% din pacienţii care ajung la terapie intensivă pierd lupta cu Covid-19

Aproximativ 20% din pacienţii care ajung în secţiile de terapie intensivă pierd lupta cu Covid-19. Declarația a fost făcută de şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Primăriei Chişinău, doctorul în ştiinţe medicale Boris Gâlcă, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la Radio Moldova.

Potrivit lui Gâlcă, creşterea din ultimul timp a numărului de decese este cauzată de tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 , care a ajuns şi în Republica Moldova. Oficialul a precizat că indicele de 20% de cazuri letale este un rezultat bun.

„Este un mare succes şi denotă profesionalismul şi competenţa înaltă medicilor de la noi, fiindcă în alte state acest număr este mult mai mare”, a menţionat Boris Gâlca.

Reprezentantul Primăriei a precizat că  tulpina britanică de COVID-19 este mai periculoasă decât cea inițială: „ Este o tulpină mult mai agresivă decât cea care era iniţial. Dacă analizăm datele statistice la nivel global, observăm peste tot creşterea numărului de decese”, a mai adăugat doctorul în ştiinţe medicale.

De la începutul pandemiei de COVID-19, peste 236 de mii de moldoveni au contractat virusul, iar peste 5,2 mii au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: