Gata cu greva, elevii din Văsieni se întorc în bănci. Decizia luată de autorități
Full Article 2 minutes read

Gata cu greva, elevii din Văsieni se întorc în bănci. Decizia luată de autorități

Elevii de la liceul din satul Văsieni, raionul Ialoveni, se întorc pe 28 septembrie în bănci. Instituția își reia activitatea după ce pe 25 septembrie a intrat în grevă, nemulțumită de decizia autorităților de a desființa clasele a X-a. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Dan Perciun, scrie TV8

Opțiunea de compromis care a fost identificată astăzi și este bine că a fost identificată într-un final, este ca copiii să revină la ore. Instituția își va relua activitatea”, a comunicat ministrul Educației Dan Perciun, pe 27 septembrie, la emisiunea „Alternativa” de la TV8.

Potrivit oficialului, toate cheltuielile pentru funcționarea singurei clase de a X-a vor fi suportate de Consiliul raional.

Consiliul raional s-a angajat să acopere cheltuielile pentru funcționarea acestei clase de a X-a din resursele proprii. Este un angajament făcut de ei pentru următorii trei ani că costurile pentru această clasă vor fi acoperite de către Consiliul raional”, a spus Perciun.

Autoritățile voiau să renunțe la ideea de a forma noi clase de a X-a la Văsieni, din motiv că sunt prea puțin copii, însă au dispus într-un final, la recomandarea Ministerului Educației, ca elevii să meargă la liceul din satul natal. După circa trei săptămâni de studii, autoritățile au decis să desființeze totuși clasele nou-formate. Nemulțumiți de această decizie, administrația și profesorii au decis să protesteze, dar și să sisteze procesul educațional. Totodată, profesorii din Văsieni anunțau că vor demisiona dacă tinerii nu vor fi reintroduși în rețeaua școlară a instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: