Gavrilița a explicat de ce nu sunt permise zborurile spre Federația Rusă
Full Article 2 minutes read

Gavrilița a explicat de ce nu sunt permise zborurile spre Federația Rusă

Zborurile spre Federația Rusă nu au fost permise pentru că ar fi vorba despre pericol pentru aviația civilă în contextul acțiunilor militare din Ucraina. Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței din 18 aprilie.

Întrebată ce impedimente există astăzi pentru efectuarea zborurilor către Rusia, șefa Executivului a precizat că Comisia Situații Excepționale (CSE) a evaluat toate riscurile și a decis permiterea zborurilor pe un singur coridor – spre România.

Din prima zi de război am primit o solicitare de închidere a spațiului aerian din cauza unor riscuri pentru aviația civilă. Acum, evaluând aceste riscuri, după o perioadă când a fost închis spațiul aerian, CSE a luat decizia de a deschide un sigur coridor, spre România”, a declarat șefa executivului într-o conferință de presă.

Natalia Gavrilița a adăugat că, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie, Republica Moldova a decis închiderea spațiului aerian „pentru evitarea punerii sub risc a zborurilor civile”.

Din 21 martie, porțiune a spațiului aerian național s-a redeschis pentru aeronavele civile și de stat. Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile au loc direcția spre și dinspre România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: