Gavrilița a vorbit la Tokyo despre accesul produselor moldovenești pe piața niponă
Full Article 2 minutes read

Gavrilița a vorbit la Tokyo despre accesul produselor moldovenești pe piața niponă

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi, la Tokyo, cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki. Oficialii au vorbit inclusiv despre facilitarea importurilor de produse moldovenești pe piața niponă. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului moldovenesc, părțile au abordat subiecte ce țin de evoluția relațiilor economice dintre cele două state și au analizat oportunitățile de extindere a activităților comerciale.

Totodată a fost subliniată importanța investițiilor pentru creșterea economiei și crearea locurilor de muncă bine plătite.

„Avem deja istorii de succes ale investițiilor japoneze pe piața Moldovei, însă ne dorim să explorăm la maxim potențialul de colaborare cu companiile nipone. Rămânem concentrați, în continuare, pe crearea unui mediu de afaceri predictibil, favorabil investițiilor și stabilirea contactelor reciproc avantajoase între asociațiile de business din țările noastre”, a subliniat Gavrilița.

Oficialii au vorbit și despre facilitarea importurilor de produse moldovenești pe piața niponă și posibilitatea acordării Republicii Moldova a unui regim preferențial la importul produselor agro-alimentare cu potențial înalt pe piața niponă, în mod special a vinurilor.

Nabuhiko Sasaki a reiterat că JETRO este deschisă să ajute Moldova în realizarea obiectivului de creștere a numărului de investitori. El a mai spus că oficiul JETRO din România este gata să susțină viziunea Guvernului de la Chișinău și acțiunile întreprinse pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine.

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe a Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi (Keizai Doyukai) și alți membri ai organizației.

Prim-ministra a încurajat membrii Asociației să examineze avantajele actuale oferite de Republica Moldova pentru investitori, cum ar fi zone economice libere, proceduri vamale simplificate, export fără taxe în UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: