Gavrilița rămâne, dar alți miniștri ar putea fi schimbați? Radu Marian: Remanierile sunt necesare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine
Full Article 4 minutes read

Gavrilița rămâne, dar alți miniștri ar putea fi schimbați? Radu Marian: Remanierile sunt necesare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a spus că la ședința din 13 noiembrie de la Președinție s-a discutat inclusiv despre anumite remanieri guvernamentale. Parlamentarul a menționat că s-au luat și unele decizii și crede că premierul ar fi corect să facă acest anunț. Deputatul a ținut să precizeze că s-a vorbit și despre zvonul potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită și că a pierdut suportul fracțiunii PAS. „Nu este adevărat”, a precizat el. 

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR, Marian a spus că la ședința de la Președinție „subiectele desigur au fost politice, dar și subiecte de securitate”.

„S-a discutat despre activitatea anumitor ministere. Când discuți despre activitatea anumitor ministere, desigur că e firesc să fie adusă vorba și despre anumite remanieri. S-au luat anumite decizii, constatări. Desigur, prerogativa de numire și propunere a miniștrilor ține de prim-ministru, președinte, și cred că ar fi corect ca prim-ministrul să facă acest anunț”, a precizat deputatul.

Întrebat dacă s-a pus în discuție problema demisiei premierului, Marian a declarat că „s-au discutat zvonurile, pentru că au apărut zvonuri și am zis ce-i cu zvonurile astea”.

„Evident că lumea e curioasă de unde a apărut acel zvon și s-a discutat tangențial asta, dar nu ideea că uite doamna Gavrilița a pierdut suportul fracțiunii, pentru că nu este adevărat. Doamna Gavrilița, atât timp cât are suportul fracțiunii o să continue să activeze. E important, mai ales acum, și nu mă refer doar la PAS sau la Președinție, ca toată societatea sănătoasă și partidele care țin la integrarea europeană să fim mai uniți”, a menționat parlamentarul.

„Remanierile sunt necesare. Eu cred că cu cât mai repede, cu atât mai bine. (…) E nevoie de anumite modificări, dar nu cred că este corect să le spun eu. Cred că colegii de la Guvern o să le anunțe”, a conchis Marian.

***

Menționăm că, în presă a apărut informația cu privire la ședința nocturnă de la Președinție, la care au participat deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru.

Ședința de la Președinție, la care au participat mai mulți deputați ai PAS și cel puțin un ministru (Vladimir Bolea) s-a finalizat aproape de ora 22:00. „Noi am discutat situația de securitate, situația politică. Bun, am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat situația politică, de securitate, riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm. Este un proces normal de lucru. Indiferent la ce oră e ședința, e important să avem aceste discuții”, a declarat Radu Marian.

După ce în presă a apărut informația cu privire la ședința de la Președinție, internauții au început să comenteze situația. Printre cei mai activi au fost politicienii din partidele de opoziție. „Cică la ședința secretă se discută trei candidaturi la funcția de premier: Recean, Grosu, Spînu. Stamate ar putea să îl înlocuiască pe Litvinenco în funcția de supraveghetor al judecătoriilor și procuraturii, adică ministru al Justiției. Alaiba va răspunde de schemele din economie. Însă încă nu se sigur”, a comentat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

Nici primarul capitalei Ion Ceban nu a ignorat subiectul. Acesta a remarcat cu ironie că s-a uitat de economia energiei electrice.

Ulterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spătari a spus că „tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea””. Tot el a menționat că „ședința a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”. Tot el a ținut să adauge: „Apropo, noaptea de azi va începe la ora 16:31. Mulți vor munci încă la noapte”.

Pe 14 noiembrie, fracțiunea parlamentară a PAS a declarat că la întrunire s-a discutat despre „modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. „Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, a comunicat fracțiunea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: