PAS

PAS oferă detalii despre ședința de la Președinție. Anunță că vor fi anunțate în cel mai scurt timp deciziile luate

În contextul informațiilor apărute în presă cu privire la ședința de ieri de la Președinție, fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție pe 14 noiembrie. Parlamentariii declară că la întrunire s-a discutat despre „modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. 

Fracțiunea menționează că ieri s-a vorbit și despre „soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară”.

„Fracțiunea parlamentară PAS anunță că ieri a avut loc o ședință a deputaților din majoritatea parlamentară cu președintele Republicii Moldova și cu prim-ministrul. În contextul șantajului energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia și a încercărilor grupării hoției și războiului de a crea haos în țară, au fost discutate soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară”, se arată în declarația fracțiunii.

PAS declară că „s-a discutat și despre modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. „Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, comunică fracțiunea.

***

Menționăm că, în presă a apărut informația cu privire la ședința nocturnă de la Președinție, la care au participat deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru.

Ședința de la Președinție, la care au participat mai mulți deputați ai PAS și cel puțin un ministru (Vladimir Bolea) s-a finalizat aproape de ora 22:00. „Noi am discutat situația de securitate, situația politică. Bun, am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat situația politică, de securitate, riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm. Este un proces normal de lucru. Indiferent la ce oră e ședința, e important să avem aceste discuții”, a declarat Radu Marian.

După ce în presă a apărut informația cu privire la ședința de la Președinție, internauții au început să comenteze situația. Printre cei mai activi au fost politicienii din partidele de opoziție.

„Cică la ședința secretă se discută trei candidaturi la funcția de premier: Recean, Grosu, Spînu. Stamate ar putea să îl înlocuiască pe Litvinenco în funcția de supraveghetor al judecătoriilor și procuraturii, adică ministru al Justiției. Alaiba va răspunde de schemele din economie. Însă încă nu se sigur”, a comentat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

Nici primarul capitalei Ion Ceban nu a ignorat subiectul. Acesta a remarcat cu ironie că s-a uitat de economia energiei electrice.

„În această noapte nu se economisește lumina în Președinție. Noaptea se decide soarta cetățenilor și a Republicii Moldova așa ca nimeni să nu înțeleagă schemele lor. La Președinție se iau decizii, deși, de fiecare dată suntem asigurați că președintele nu știe nimic și nu decide nimic. Această tradiție, noaptea ca hoții, a rămas neschimbată pentru ei. Ce decizie nu ar lua. Noaptea. Ei își bat joc de noi de toți”, a comentat edilul.

Ulterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spătari a spus că „tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea””. Tot el a menționat că „ședința a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”. Tot el a ținut să adauge: „Apropo, noaptea de azi va începe la ora 16:31. Mulți vor munci încă la noapte”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Veteranii avertizează, înainte de parlamentare: „Kremlinul a declanșat în Moldova un război hibrid, după scenariul care a dus la războiul de pe Nistru”

Veteranii războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din 1992, alături de văduve de război și familii ale eroilor căzuți, s-au reunit astăzi în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, acuzând Kremlinul și partidele pro-ruse din țară că au declanșat un periculos război hibrid împotriva ordinii constituționale. Într-un apel public adresat autorităților, veteranii cer retragerea necondiționată a trupelor militare ruse din stânga Nistrului, inițierea unor alianțe internaționale de apărare și măsuri pentru protejarea suveranității și parcursului european al Republicii Moldova.

„Avem un război hibrid înăuntrul țării, cu care noi trebuie să lucrăm tot așa devotați. Ei nu trag cu arme acum, dar subminează încrederea oamenilor și destabilizează. Este datoria noastră să rămânem vigilenți. Lupta nu se mai duce cu arme, dar cu fermitate morală, cu exemplu personal și cu unitate. Să apărăm valorile naționale și direcția pro-europeană a țării noastre. Cerem clasei politice, în special celor de dreapta, să unească forțele, să dea dovadă de maturitate și să ajungă la un consens pentru binele comun. Un singur vot, o singură voce, o singură direcție europeană”, a declarat Andrei Eremia, vicepreședintele organizației veteranilor.

Veteranii au adoptat o declarație publică în care solicită autorităților să întreprindă măsuri pentru garantarea securității naționale, printre care: semnarea unor acorduri bilaterale de apărare cu țările, retragerea necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova și combaterea propagandei și dezinformării.

„Adresăm acest apel într-un moment crucial, în care forțele proimperiale din Kremlin și unele formațiuni pro-ruse autohtone au declanșat un periculos război hibrid asupra orânduirii constituționale a R. Moldovei, mobilizând mijloace ostile, în dauna suveranității și securității statului. Atenționăm autoritățile și societatea că actualul război hibrid este regizat după același scenariu de la Moscova care a dus la războiul din 1991-1992. În fața pericolelor tot mai grave care amenință pacea, unitatea și viitorul nostru european, tragem un semnal de alarmă. Chemăm camarazii de luptă și pe toți concetățenii noștri la unitate, vigilență și solidaritate națională pentru a susține obiectivul strategic de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat generalul Victor Catană.

La finalul adunării, participanții au mers într-un marș pașnic către clădirea Parlamentului, unde au înmânat oficial apelul public adoptat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: