PAS oferă detalii despre ședința de la Președinție. Anunță că vor fi anunțate în cel mai scurt timp deciziile luate
Full Article 3 minutes read

PAS oferă detalii despre ședința de la Președinție. Anunță că vor fi anunțate în cel mai scurt timp deciziile luate

În contextul informațiilor apărute în presă cu privire la ședința de ieri de la Președinție, fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție pe 14 noiembrie. Parlamentariii declară că la întrunire s-a discutat despre „modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. 

Fracțiunea menționează că ieri s-a vorbit și despre „soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară”.

„Fracțiunea parlamentară PAS anunță că ieri a avut loc o ședință a deputaților din majoritatea parlamentară cu președintele Republicii Moldova și cu prim-ministrul. În contextul șantajului energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia și a încercărilor grupării hoției și războiului de a crea haos în țară, au fost discutate soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară”, se arată în declarația fracțiunii.

PAS declară că „s-a discutat și despre modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. „Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, comunică fracțiunea.

***

Menționăm că, în presă a apărut informația cu privire la ședința nocturnă de la Președinție, la care au participat deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru.

Ședința de la Președinție, la care au participat mai mulți deputați ai PAS și cel puțin un ministru (Vladimir Bolea) s-a finalizat aproape de ora 22:00. „Noi am discutat situația de securitate, situația politică. Bun, am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat situația politică, de securitate, riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm. Este un proces normal de lucru. Indiferent la ce oră e ședința, e important să avem aceste discuții”, a declarat Radu Marian.

După ce în presă a apărut informația cu privire la ședința de la Președinție, internauții au început să comenteze situația. Printre cei mai activi au fost politicienii din partidele de opoziție.

„Cică la ședința secretă se discută trei candidaturi la funcția de premier: Recean, Grosu, Spînu. Stamate ar putea să îl înlocuiască pe Litvinenco în funcția de supraveghetor al judecătoriilor și procuraturii, adică ministru al Justiției. Alaiba va răspunde de schemele din economie. Însă încă nu se sigur”, a comentat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

Nici primarul capitalei Ion Ceban nu a ignorat subiectul. Acesta a remarcat cu ironie că s-a uitat de economia energiei electrice.

„În această noapte nu se economisește lumina în Președinție. Noaptea se decide soarta cetățenilor și a Republicii Moldova așa ca nimeni să nu înțeleagă schemele lor. La Președinție se iau decizii, deși, de fiecare dată suntem asigurați că președintele nu știe nimic și nu decide nimic. Această tradiție, noaptea ca hoții, a rămas neschimbată pentru ei. Ce decizie nu ar lua. Noaptea. Ei își bat joc de noi de toți”, a comentat edilul.

Ulterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spătari a spus că „tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea””. Tot el a menționat că „ședința a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”. Tot el a ținut să adauge: „Apropo, noaptea de azi va începe la ora 16:31. Mulți vor munci încă la noapte”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: