Germania prelungește restricțiile din cauza pandemiei de coronavirus. Negocieri de 7 ore dintre Merkel și liderii landurilor
Full Article 2 minutes read

Germania prelungește restricțiile din cauza pandemiei de coronavirus. Negocieri de 7 ore dintre Merkel și liderii landurilor

Restricțiile impuse în Germania din cauza pandemiei de coronavirus vor fi prelungite până în ianuarie. Anunțul a fost făcut de către cancelarul german Angela Merkel, în seara de 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă. Decizia a fost luată după o discuție cu liderii celor 16 landuri, care a durat 7 ore, scrie Meduza.

Restricțiile urmau să fie ridicate pe 20 decembrie.

„Totuși, în legătură cu răspândirea rapidă a infecției, restricțiile trebuie să rămână în vigoare până la începutul lui ianuarie. Asta dacă nu se va înregistra o scădere neașteptată”, a declarat Merkel.

Restricțiile au fost impuse pe 2 noiembrie. În Germania au fost închise restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele și sălile de concert. Ulterior, restricțiile au fost înăsprite: în magazine pot fi acceptați câte un cumpărător la o suprafață de 10 metri pătrați. Locuitorii au fost obligați să poarte măști de protecție, inclusiv în apropierea magazinelor și în parcări. În afară de asta, din 1 decembrie, în cadrul întâlnirilor private vor putea participa maximum 5 persoane din două gospodării (în prezent sunt permise întâlnirile cu 10 persoane).

Din 23 decembrie până pe 1 ianurie, în perioada sărbătorilor de iarnă, vor fi introduse unele relaxări. La întâlniri vor putea participa maximum 10 persoane, indiferent din câte gospodării provin. Totuși, autoritățile recomandă renunțarea la artificii și le-au interzis în piețe și pe străzi. Companiilor li s-au recomandat să lucreze de la distanță în această perioadă. Stațiunile de ski vor fi închise până pe 10 ianuarie.

Totodată, perioada aflării în carantină a persoanelor care intră în Germania va fi redusă de la 14 la 10 zile.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 18.633 și a ajuns la un total de 961.320, conform datelor zilnice furnizate de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase. Miercuri au fost raportați cu 5.015 mai puțini bolnavi față de cifra record raportată vineri.

Cu toate acestea, numărul morților a crescut cu 410, ajungând la un total de 14.771, în creștere față de 305 decese în urmă cu o săptămână și doar 49 pe 2 noiembrie, când a intrat în vigoare carantina parțială.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: