Gherasimov, primul mesaj după ce a fost numită în funcția de ministru: „Recunoștință profundă față de activitatea lui Nicu Popescu”
Full Article 2 minutes read

Gherasimov, primul mesaj după ce a fost numită în funcția de ministru: „Recunoștință profundă față de activitatea lui Nicu Popescu”

Cristina Gherasimov, proaspăt numită în funcția de ministru pentru Afaceri Europene, a publicat primul său mesaj în noua calitate. Aceasta s-a referit la activitatea predecesorului său ministrul demisionar al Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu.

Îmi exprim recunoștința profundă față de activitatea remarcabilă desfășurată de către Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care în ultimii doi ani și jumătate a depus eforturi considerabile și a obținut realizări impresionante. Într-un timp restrâns, Nicu Popescu a reușit să atingă și să depășească obiectivele stabilite în relațiile noastre bilaterale cu statele partenere și să contribuie plenar la procesul de integrare europeană, în mod special prin obținerea statutului de țară candidat la UE și deschiderea negocierilor de aderare. (…) Pe parcursul mandatului, Nicu Popescu a demonstrat un spirit dedicat, o abilitate remarcabilă de negociere și o pasiune autentică pentru dezvoltarea Republicii Moldova. A fost o deosebită plăcere să lucrăm împreună!”, a scris Cristina Gherasimov pe pagina de Facebook.

Totodată, Gherasimov i-a urat succes mai deparate lui Popescu. „Rămâneți o sursă de inspirație pentru toți cei implicați în construirea unui viitor european pentru Republica Moldova”, a conchis ea.

Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene pe 24 ianuarie. În aceiași zi, Guvernul l-a numit pe vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi ministru de Externe. De asemenea, Cristina Gherasimov a fost numită ministru pentru Afaceri Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: