Gîlcă, după ce procurorii români i-au percheziționat casa din Predeal, în dosarul privind delapidarea bunurilor pentru refugiați: „Am fost și sunt corect”
Full Article 3 minutes read

Gîlcă, după ce procurorii români i-au percheziționat casa din Predeal, în dosarul privind delapidarea bunurilor pentru refugiați: „Am fost și sunt corect”

Fostul șef al Direcției Generale Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a venit cu o reacție, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România au descins cu percheziții pe 26 septembrie la casa sa din Predeal, județul Brașov, la solicitarea în cadrul unei anchete deschise la solicitarea Centrului Național de Anticorupție (CNA). Gîlcă spune că „a fost și este corect”. Fostul șef de direcție neagă acuzațiile care i se aduc și se declară public nevinovat.

Boris Gîlcă susține că imobilul la care au descins procurorii români s-ar afla în construcții. Lucrările, declară Gîlcă, au început în 2017, în baza unui credit contractat în același an, care a fost trecut în declarația de avere. Fostul șef de la Sănătate susține că la moment casa a fost construită în proporție de 50 la sută, lucrările fiind stopate acum patru ani.

În ceea ce privește percheziția, Gîlcă spune că a fost informat despre acțiune, „cu deplină corectitudine”, prin telefon. „Ofițerii DNA Brașov au fost foarte corecți și respectuoși în acțiunea realizată. În procesul verbal de la DNA Brașov este specificat (foarte clar!) că este un imobil aflat în construcție, nelocuit și ca s-au găsit doar documente: acestea fiind 7 file cu schița construcției și schema instalațiilor electrice”, a mai declarat Gîlcă.

Fostul șef de la Sănătate spune că așteptă ca instituțiile competente să încheie deplin ancheta. El se declară nevinovat. „Cu toată certitudinea, am fost și sunt corect, iar pe pretinsa învinuire mă declar (și sunt) nevinovat”, a conchis el.

De menționat că organele de drept din România au descins pe 26 septembrie în Predeal, județul Brașov, la o casă aflată în proprietatea fostului șef al Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău Gîlcă Boris și a soției acestuia, Rotaru Felicia. Potrivit G4media, perchezițiile au avut loc în cadrul unei anchete deschise la solicitarea Centrului Național de Anticorupție (CNA) din Republica Moldova.

Dosarul vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.

Amintim că Gâlcă, considerat un apropiat al primarului capitalei, Ion Ceban, a demisionat din funcția de șef al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău în august curent, după ce a fost reținut de procurori pe acest caz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: