Giuseppe Conte a demisionat din funcția de prim-ministru al Italiei
Full Article 2 minutes read

Giuseppe Conte a demisionat din funcția de prim-ministru al Italiei

Giuseppe Conte și-a depus mandatul în calitate de premier al Italiei. Documentul a fost transmis președintelui țării, care urmează să decidă dacă să îl însărcineze pe Conte să formeze un nou guvern sau să declanșeze alegeri parlamentare anticipate, scrie Euronews.

Giuseppe Conte a anunțat că intenționează să demisioneze din funcția de premier al Italiei în ajun.  Acesta speră să obţină un mandat de la preşedintele Sergio Matterella pentru a încerca să formeze un nou guvern, al treilea din 2018, potrivit media italiene.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Deşi Conte a supravieţuit ulterior unui vot de încredere în parlament săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători, notează Reuters, citată de Agerpres.

Decizia președintelui Italiei este așteptată până la sfârșitul săptămânii curente, după consultările cu partidele parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: