Grigorii Uzun o provoacă pe Evghenia Guțul la o dezbatere publică înainte de turul doi al alegerilor bașcanului Găgăuziei
Full Article 2 minutes read

Grigorii Uzun o provoacă pe Evghenia Guțul la o dezbatere publică înainte de turul doi al alegerilor bașcanului Găgăuziei

Candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Grigorii Uzun, o provoacă pe contracandidata sa, Evghenia Guțul, la o dezbatere publică înainte de turul doi al alegerilor bașcanului, planificate pentru data de 14 mai. Politicianul susține că a venit timpul ca locuitorii din autonomie să cunoască mai bine și să evalueze candidații care aspiră la funcția de bașcan.

„Găgăuzia a dat primul examen. Rezultatele sunt cunoscute și, desigur, nu ne-au uimit. (…) Eu sunt gata de dialog, sunt gata să mă întâlnesc cu toți candidații care nu au trecut în turul 2. De asemenea, mă adresez contracandidatei mele, pe care o invit la o dezbatere publică săptămâna viitoare, până pe 14 mai. (…) Oamenii trebuie să evalueze ambii candidați, să își facă alegerea conștient, să ofere întrebări și să primească răspunsuri”, a declarat Grigorii Uzun.

Politicianul a făcut apel către autoritățile din Găgăuzia, dar și societatea civilă, să își unească eforturile pentru a „uni poporul găgăuz”, astfel încât pe 14 mai, locuitorii autonomiei să iasă la scrutin pentru a-și alege viitorul bașcan conștient.

„Trebuie să înțelegem clar: va fi Găgăuzia implicată în reglările de conturi din centru sau va alege drept cale dialogul. Pe 14 mai Găgăuzia va da cel mai important examen din ultimii 30 de ani. Oamenii trebuie să decidă singuri cine va fi următorul bașcan”, a conchis Uzun.

Amintim că pe 30 aprilie, în Găgăuzia s-a desfășurat primul tur al alegerilor bașcanului. După prelucrarea proceselor verbale, Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a anunțat că candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun, este pe primul loc, cu 14 849 voturi, iar Evghenia Guțul, susținută de Partidul „ȘOR” – pe locul doi, cu 14 836 voturi.

Amintim că la alegerile din 30 aprilie, din Găgăuzia, au participat 57 019 persoane, prezența la vot fiind de 57,8%. Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor a trebuit să fie mai mare de 50%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: