Grosu cere înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii vitezomani, după accidentul în care unei tinere i-au fost amputate picioarele
Full Article 2 minutes read

Grosu cere înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii vitezomani, după accidentul în care unei tinere i-au fost amputate picioarele

Președintele parlamentului Igor Grosu a vorbit, în debutul ședinței plenare a legislativului, despre accidentul rutier, produs în capitală, în urma căruia o tânără de 25 de ani a rămas fără picioare. Astfel, oficialul a cerut deputaților să vină cu un proiect de lege care înăsprește pedepsele prevăzute de legislație pentru șoferii care nu respectă limita de viteză. „Viața are prioritate”, a declarat acesta.

„Săptămâna trecută am aflat despre un accident teribil, produs pe Viaduct. O tânără a fost lovită în plin de o mașină care circula cu o viteză mult peste limita admisibilă. Am citit mesajul plin de speranță al acestei tinere care a fost la un pas de moarte, un mesaj emoționant despre solidaritatea oamenilor simpli, trecătorilor sau martorilor accidentului, care i-au acordat imediat primul ajutor, serviciilor specializate, care au ajuns imediat la fața locului și al medicilor de la Urgență, care au făcut practic imposibilul și i-au salvat viața”, a spus șeful legislativului.

Igor Grosu a spus că acum tânăra are nevoie „de ajutorul nostru”. În acest context, el a solicitat deputaților să vină cu modificări la legislație pentru a înăspri pedepsele pentru șoferii iresponsabili.

„Vreau să facem tot posibilul pentru a înăspri legislația pentru șoferii care nu respectă viteza. Viața are prioritate, iar toți cei vinovați trebuie pedepsiți. Transmit astfel un mesaj public tuturor celor responasabili, ca în cel mai scurt timp să avem înregistrate acele modificări legislative necesare, pentru a descuraja, a sancționa astfel de comportamente”, a adăugat oficialul.

Astfel, Igor Grosu a dispus ca până la ședința parlamentară din 2 martie, comisia parlamentară abilitată să vină cu un proiect de lege în acest sens.

Amintim că două accidente rutiere au avut loc în capitală, în noaptea de 5 spre 6 februarie. În urma unuia dintre accidente, Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani a fost transportată la spital, în stare gravă, după ce a fost strivită între două mijloace de transport.

Pe 14 februarie, tânăra a transmis un mesaj pe rețelele sociale, în care a transmis că, în pofida nenorocirii, își dorește să trăiască. În același timp, aceasta a mulțumit tuturor celor care au ajutat-o.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: