VIDEO Grosu, despre plecarea lui Vartanean de la PSRM: Știm care-i „instituția” care-i schimbă dintr-un partid la altul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Grosu, despre plecarea lui Vartanean de la PSRM: Știm care-i „instituția” care-i schimbă dintr-un partid la altul

În cadrul ședinței din 15 decembrie a Parlamentului, BCS a anunțat despre excluderea lui Gaik Vartanean din fracțiune.

Dumitru Alaiba, cu precizarea că astăzi participă în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a reacționat. „Sincer, cu toată inima credeam că acest Parlament va fi fără transfugi, fără deputați care vin pe o listă și după asta sar în altă barcă. Din păcate, nu a fost să fie. Avem o rândunică, nu știu prima, a doua sau câte acolo se mai pregătesc”, a comunicat el.

Alaiba s-a adresat și deputatului Vartanean: „Domnul Vartanean, eu cred că explicația dumneavoastră este insuficientă. Eu cred că societatea trebuie să știe motivul pentru care ați decis această mișcare destul de bizară, cu care ne-am obișnuit din Parlamentele trecute. Nu a fost să fie să avem un Parlament fără transfugi. Sunteți primul transfug, felicitări cu asta și felicitări domnului Ceban cu această achiziție”.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a precizat: „Am întrebat cum îl prezint, să nu obijduiesc instituția care-i schimbă dintr-o instituție în alta, dintr-un partid în altul. Dar noi ne dăm foarte bine seama care-i instituția ceea. Onorabil era să depună mandatul și să vină altcineva, dar mă rog asta e voia boierului, faceți ce vreți”, a conchis Grosu.

Amintim că pe 14 decembrie, Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că Gaik Vartanean părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban. Totodată, socialiștii au declarat că mizează pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, întrucât acest mandat aparține PSRM.

În cadrul ședinței din 15 decembrie a Parlamentului, BCS a anunțat despre excluderea lui Gaik Vartanean din fracțiune, urmare a anunțului recent al deputatului. La rândul său, Vartanean a precizat că va activa în calitate de deputat independent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: