Grosu, replică la acuzațiile PLDM privind racolarea aleșilor locali: „Aștept cazuri concrete. Cine și unde”
Full Article 2 minutes read

Grosu, replică la acuzațiile PLDM privind racolarea aleșilor locali: „Aștept cazuri concrete. Cine și unde”

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu vrea să audă cazuri concrete în care PAS ar fi „racolat” aleșii locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Reacția speakerului vine după ce PLDM a adresat o scrisoare deschisă în care a acuzat PAS că le-ar recruta primarii.

Speakerul a criticat, în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, modalitatea în care PLDM a ales să vină cu acuzații la adresa partidului de guvernare.

„Dacă erau mai curajoși, dădeau un telefon și spuneau: „Auzi, băi Igore, este acolo un caz, te rog vorbește cu colegii”. Dar nu au făcut-o. Au ales o altă modalitate”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, tot el lider al PAS.

În context, speakerul a declarat că așteaptă să audă cazuri concrete în care membrii partidului pe care îl conduce ar fi încercat să recruteze aleși locali din partea PLDM. „Să mi se spună cine și unde”, a conchis Grosu.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a emis o scrisoare deschisă pe 20 iunie, adresată președintelui PAS, speakerului Igor Grosu, în care declara că PAS ar continua practicile anterioare de corupere a aleșilor locali, folosite pe timpurile statului capturat. Potrivit PLDM, PAS „racolează” aleșii locali ai formațiunii, folosind pentru asta mai multe promisiuni, inclusiv de angajare a rudelor și a apropiaților în diferite funcții. În context, PLDM i-a cerut lui Grosu să pună capăt acestei situații. În caz contrar, formațiunea a anunțat că va face publice cazuri concrete și probate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: