PLDM acuză PAS că le „racolează” aleșii locali: „Practici de corupere folosite pe timpurile statului capturat”
Full Article 2 minutes read

PLDM acuză PAS că le „racolează” aleșii locali: „Practici de corupere folosite pe timpurile statului capturat”

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) acuză partidul de guvernare că ar „racola” aleșii locali, membri ai PLDM. Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), speakerului Igor Grosu, PLDM se arată îngrijorată și declară că PAS ar continua practicile anterioare de corupere a aleșilor locali, folosite pe timpurile statului capturat.

„Arsenalul folosit este complex: Promisiuni de angajare a rudelor și a apropiaților în diferite funcții, promisiuni că vor primi finanțări nelimitate din bugetul statului, iar în caz contrar nu vor avea acces la resurse sau proiecte”, se arată în scrisoarea deschisă adresată speakerului Igor Grosu.

În context, PLDM cere încetarea „imediată a acestei practici vicioase”. În caz contrar, partidul anunță că va prezenta public date concrete, probate, inclusiv de aleșii locali care au fost influențați pentru a adera la PAS.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că PAS va avea o dicuție cu PLDM. „A fost stabilită o discuție cu toți cei vizati, ca să aflăm detalii. Ulterior vom reveni cu o reacție”, a menționat Adriana Vlas.

PLDM acuză PAS că le „racolează” aleșii locali: „Practici de corupere folosite pe timpurile statului capturat”

PLDM


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: