Grosu, despre apelul lui Dodon la dialog: „Noi nu avem ce discuta cu penalii și uzurpatorii”
Full Article 2 minutes read

Grosu, despre apelul lui Dodon la dialog: „Noi nu avem ce discuta cu penalii și uzurpatorii”

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor continua protestele în fața sediului Curții Constituționale și în zilele de marți și miercuri. Anunțul a fost făcut de către președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu. Deputatul a respins apelul la dialog lansat în dimineața de 26 aprilie de președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon.

„Dodon ne-a chemat la dialog. Noi nu avem ce discuta cu penalii și uzurpatorii. Acum, că sunt disperați, noi vom sta aici în eventualitatea în care vor îndrăzni să-l aducă pe așa-numitul judecător al Curții Constituționale”, a declarat Grosu cu referire la Boris Lupașcu, care a fost votat de către majoritatea parlamentară formată din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” la funcția de judecător al CC.

Grosu a îndemnat susținătorii PAS să rămână în fața CC și în zilele de marți și miercuri. Precizăm că pe 28 aprilie va avea loc ședința Curții Constituționale referitoare la sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021.

Conform Constituției, alegerile parlamentare anticipate nu se pot desfășura în perioada stării de urgență. Pe 30 martie, deputații din PSRM și „Pentru Moldova”, din care face parte fracțiunea Partidului ȘOR au votat pentru introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021.

Anterior, președinta Maia Sandu a declarat că va semna decretul privind dizolvarea parlamentului și numirea datei desfășurării alegerilor anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: