MAI, grup de lucru, trafic rutier, capitală

Soluții pentru traficul din capitală. Reprezentanții Primăriei și cei ai INSP s-au întrunit în prima ședință de lucru

Situația de pe străzile capitalei și cauzele care creează impedimente în traficul rutier au fost principale subiecte discutate pe 21 septembrie, la prima ședință a grupului de lucru format din reprezentanți ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și ai Primăriei Chișinău.

Pentru a rezolva problemele existente, INSP propune reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum, amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale. Totodată, INSP insistă pe efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

De asemenea, conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, care, potrivit oamenilor legii, reprezintă un risc major pentru accidente. În context, MAI, anunță că vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați.

În vederea îndeplinirii acestor deziderate, la finalul ședinței a fost întocmit un plan de acțiuni, care urmează a fi realizat în următoarea lună. Implementarea acțiunilor vor fi monitorizate de grupul de comun de lucru.

Amintim că, pe 13 septembrie, Primăria Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne au creat un grup comun de lucru format din specialiști în domeniul circulației și siguranței rutiere, care va fi preocupat de siguranța traficului rutier din mun. Chișinău. În acest scop, Ana Revenco, ministrul afacerilor interne a avut o întâlnire cu Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: