Soluții pentru traficul din capitală. Reprezentanții Primăriei și cei ai INSP s-au întrunit în prima ședință de lucru
Full Article 2 minutes read

Soluții pentru traficul din capitală. Reprezentanții Primăriei și cei ai INSP s-au întrunit în prima ședință de lucru

Situația de pe străzile capitalei și cauzele care creează impedimente în traficul rutier au fost principale subiecte discutate pe 21 septembrie, la prima ședință a grupului de lucru format din reprezentanți ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și ai Primăriei Chișinău.

Pentru a rezolva problemele existente, INSP propune reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum, amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale. Totodată, INSP insistă pe efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

De asemenea, conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, care, potrivit oamenilor legii, reprezintă un risc major pentru accidente. În context, MAI, anunță că vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați.

În vederea îndeplinirii acestor deziderate, la finalul ședinței a fost întocmit un plan de acțiuni, care urmează a fi realizat în următoarea lună. Implementarea acțiunilor vor fi monitorizate de grupul de comun de lucru.

Amintim că, pe 13 septembrie, Primăria Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne au creat un grup comun de lucru format din specialiști în domeniul circulației și siguranței rutiere, care va fi preocupat de siguranța traficului rutier din mun. Chișinău. În acest scop, Ana Revenco, ministrul afacerilor interne a avut o întâlnire cu Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: