Grupul Felicia intenționează să preia grupul Gedeon Richter. Ce se întâmplă cu piața farmaceutică?
Full Article 2 minutes read

Grupul Felicia intenționează să preia grupul Gedeon Richter. Ce se întâmplă cu piața farmaceutică?

Grupul Felicia intenționează să preia grupul Gedeon Richter. Consiliul Concurenței a anunțat că analizează notificarea concentrării economice depusă de către ”Grin – Farm” SRL și ”Brivofarm” SRL (grupul Felicia) privind intenția de preluare a controlul unic asupra ÎM ”RihpangalFarma” SRL și ÎM ”Gedeon Richter – Rețea Farmaceutică” SRL (grupul Gedeon Richter).

Jurnaliștii de la portalul mold-street.com scriu că ungurii de la Gedeon Richter ar fi decis să vândă afacerea din Moldova din cauza faptului că grupul se concentrează pe producerea de medicamente, în special, generice. Potrivit acestora, legile votate recent de deputații Partidului „ȘOR” și cei neafiliați, care fac parte din platforma „Pentru Moldova”, ar confirma că pe piața farmaceutică este în curs de desfășurare o reconfigurare.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, a declarat pe 20 ianuarie că în spatele afacerii ar fi persoane apropiate lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, împreună cu socialiștii. Mai mult, primarul de Bălți susține că în acest scop a fost adoptată legea privind activitatea farmaciilor mobile, iar medicamentele ar urma să fie vândute prin contrabandă.

Administrația rețelei „Felicia” a calificat drept „atac” declarațiile lui Usatîi și a anunțat că procesul de fuziune a fost lansat acum 6 luni și este transparent și legal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: