Guvernul a avizat negativ inițiativa deputaților PAS privind plafonarea „super pensiilor”
Full Article 1 minutes read

Guvernul a avizat negativ inițiativa deputaților PAS privind plafonarea „super pensiilor”

Guvernul a avizat negativ inițiativa deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate privind plafonarea „super pensiilor”. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului, astăzi, 10 iunie. 

Deputații Dan Perciun și Mihai Popșoi propuneau instituirea unui plafon al mărimii pensiilor pentru limita de vârstă de cel mult cinci salarii medii pe economie.

„Vrem să instituim un plafon al mărimii pensiilor pentru limita de vârstă de cel mult cinci salarii medii pe economie. În 2019, salariu mediu pe economie constituie 6975 lei, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi stabilite pensii mai mari de 34 875 mii de lei. Considerăm că acest plafon este necesar pentru a echilibra sistemul de pensii”, a explicat Dan Perciun.

De asemenea, autorii proiectului propuneau plafonarea contribuțiilor la bugetul de asigurări sociale la cinci salarii medii pe economie.

„În vederea respectării principiilor care stau la baza organizării și funcționării sistemului public de asigurări sociale, precum și asigurării sustenabilității financiare a acestuia, guvernul nu susține inițiativa legislativă în cauză”, se anunță aviz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: