Guvernul a votat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile. Parlamentul urmează să ia decizia finală
Full Article 2 minutes read

Guvernul a votat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile. Parlamentul urmează să ia decizia finală

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului a fost aprobat proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 45 de zile. Proiectul urmează a fi votat de către deputați, la ședința Parlamentului.

Pe 21 iunie, Comisia pentru Situații Excepționale a propus prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022.

Potrivit Guvernului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

Tot pe 21 iunie, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8 că prim-ministra Natalia Gavrilița este așteptată joi în fața deputaților cu solicitarea de a prelungi starea de urgență. Grosu susține că este „un instrument necesar”, întrucât țara noastră trebuie să fie pregătită „pentru orice situație”.

„Starea de urgență oferă Guvernului mai multe posibilități de a interveni mai repede, de a nu căuta Parlamentul care este în vacanță sau nu știu pe unde, de a interveni repede în limitele mandatului care-l are. Nu o să fie nimic ieșit din comun decât ceea ce a fost până acum”, a declarat speakerul Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: