Guvernul SUA va acorda Moldovei un grant în valoare de $220 mln. Banii vor fi investiți în sectorul energetic
Full Article 2 minutes read

Guvernul SUA va acorda Moldovei un grant în valoare de $220 mln. Banii vor fi investiți în sectorul energetic

Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) va acorda țării noastre un grant în valoare de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Deputații au votat, în prima lectură – pe 20 iulie, proiectul de lege privind ratificarea celui de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Proiectul a fost susținut de 55 de deputați.

Potrivit documentului, Guvernul SUA va aloca o contribuție financiară adițională în valoare de 220 de milioane de dolari. Drept rezultat, asistența nerambursabilă va depăși suma de 392 de milioane de dolari.

Totodată, Acordul stabilește și condițiile de acordare de către Guvernul SUA, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a suportului bugetar în valoare de 76,8 milioane de dolari.

„Potrivit Acordului, Guvernul Republicii Moldova se angajează să rămână aliniat cu Agenda Energetică a Uniunii Europene. În context, autoritățile vor continua procesul de armonizare a cadrului legal al Republicii Moldova cu Acquis-ul UE”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Proiectul urmează a fi votat și în lectura a doua.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: