Andrei Mardari / NewsMaker

Guvernul va rămâne fără lumină, pentru o oră. Executivul se alătură mișcării globale „Ora Pământului”

Guvernul Republicii Moldova, împreună cu instituțiile guvernamentale se alăturăm mișcării globale „Ora Pământului”. timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30, în edificii va fi deconectată lumina. 

Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, o contribuție adusă diminuării consecințelor schimbărilor climatice.

„Alătură-te mișcării, distribuie video mai departe și fii parte a #orapamantului2023”, îndeamnă reprezentanții Guvernului.

Ora Pământului („Earth Hour”) este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.

Când are loc ora Pămânutului

Cea de-a 17-a ediţie a „Orei Pământului” se va derula sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, aceasta fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie.

8.000 de orașe participă în acest an

Oameni, instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe situate în 195 de ţări vor stinge luminile sâmbătă.

În acest an, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră, invită oamenii să renunţe la rutina zilnică şi să petreacă o oră în care să desfăşoare acţiuni care au ca scop protecţia naturii.

Când a apărut Ora Pământului

Mişcarea „Earth Hour” a fost iniţiată de „World Wide Fund for Nature” (WWF) („Fondul mondial pentru natură”), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste o sută de ţări. Înfiinţată în 1961, misiunea WWF, la nivel global, este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura, potrivit awsassets.panda.org.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când au participat 2,2 milioane de oameni. Ediţiile următoare au implicat tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la milioane de oameni din peste 180 de ţări şi teritorii.

Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Mihai Popșoi / Facebook

Ministerul de Externe, prima reacție după expulzarea a 13 moldoveni din Polonia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că a fost informat despre deportarea a 13 cetățeni moldoveni din Polonia. Instituția a precizat că oamenii au fost aduși cu un zbor charter.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, într-un comunicat, că a fost informat de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia cu privire la organizarea de către autoritățile poloneze a unui zbor charter pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Poloniei.

Procedura are loc în baza mecanismelor internaționale de readmisie, iar autoritățile Republicii Moldova au oferit sprijinul necesar pentru autorizarea survolului și aterizării aeronavei pe Aeroportul Internațional Chișinău”, a menționat MAE.

Instituția a precizat că această acțiune nu este un caz izolat, iar o operațiune similară a avut loc și în luna aprilie 2025.

Ministerul va continua să colaboreze cu autoritățile poloneze pentru gestionarea acestor cazuri în conformitate cu normele internaționale”, a subliniat MAE.

Amintim că, pe 15 iulie, purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Adam Szłapka, a anunțat că 13 moldoveni și 27 de georgieni au fost deportați forțat din Polonia, fiind considerați o amenințare la adresa securității naționale sau a ordinii publice. El a precizat că măsura face parte dintr-o operațiune de returnare forțată a migranților.

La rândul său, Serviciul de Grăniceri din Polonia a menționat că persoanele vizate au încălcat legislația privind imigrația sau sunt suspectate de implicare în activități ilegale, precum trecerea frauduloasă a frontierei, conducerea sub influența alcoolului și alte infracțiuni.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: