Sandu l-a sunat pe Iohannis imediat ce Moldova a obținut statutul de candidat la UE. Ce i-a transmis?
Full Article 2 minutes read

Sandu l-a sunat pe Iohannis imediat ce Moldova a obținut statutul de candidat la UE. Ce i-a transmis?

Președinta Maia Sandu a declarat într-un interviu pentru Euronews România că a avut emoții până când Consiliul European a anunțat că oferă Republicii Moldova statut de țară candidată de aderare la UE. Șefa statutului consideră că în această situație complicată, deschiderea procesului, este o garanție că vom putea rămâne o țară democratică.

Evident. Ne-am făcut emoții până în ultima clipă, chiar dacă, cu câteva ore sau cu câteva zile înainte de ședința CE au fost lansate mai multe mesaje pozitive, dar oricum ne-am făcut griji. Ne-am bucurat, cu colegii, și sper că s-au bucurat cetățenii R. Moldova”, a răspuns Maia Sandu, la întrebarea cum a trăit momentul aseară.

Șefa statului a afirmat că imediat după ce a fost făcută publică decizia a discutat la telefon cu președintele României, Klaus Iohannis.

L-am sunat imediat și i-am mulțumit frumos pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat. Le mulțumesc cetățenilor României și autorităților, pentru că în acest proces, extrem de important pentru noi, am avut toată susținerea”, a spus președinta.

Pe 23 iunie, la scurt timp după ce Moldova a obținut statutul de țară candidat, Klaus Iohannis a declarat de la Bruxelles că țara noastră va primi din partea României toată expertiza și experiența pe care a acumulat-o în faza de candidat și de proaspăt membru a UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: