Sandu l-a sunat pe Iohannis imediat ce Moldova a obținut statutul de candidat la UE. Ce i-a transmis?
Full Article 2 minutes read

Sandu l-a sunat pe Iohannis imediat ce Moldova a obținut statutul de candidat la UE. Ce i-a transmis?

Președinta Maia Sandu a declarat într-un interviu pentru Euronews România că a avut emoții până când Consiliul European a anunțat că oferă Republicii Moldova statut de țară candidată de aderare la UE. Șefa statutului consideră că în această situație complicată, deschiderea procesului, este o garanție că vom putea rămâne o țară democratică.

Evident. Ne-am făcut emoții până în ultima clipă, chiar dacă, cu câteva ore sau cu câteva zile înainte de ședința CE au fost lansate mai multe mesaje pozitive, dar oricum ne-am făcut griji. Ne-am bucurat, cu colegii, și sper că s-au bucurat cetățenii R. Moldova”, a răspuns Maia Sandu, la întrebarea cum a trăit momentul aseară.

Șefa statului a afirmat că imediat după ce a fost făcută publică decizia a discutat la telefon cu președintele României, Klaus Iohannis.

L-am sunat imediat și i-am mulțumit frumos pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat. Le mulțumesc cetățenilor României și autorităților, pentru că în acest proces, extrem de important pentru noi, am avut toată susținerea”, a spus președinta.

Pe 23 iunie, la scurt timp după ce Moldova a obținut statutul de țară candidat, Klaus Iohannis a declarat de la Bruxelles că țara noastră va primi din partea României toată expertiza și experiența pe care a acumulat-o în faza de candidat și de proaspăt membru a UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: