„I-au arătat pe ecranul telefonului $1 mln”. Filip, despre banii pe care îi plătesc Șor și Candu deputaților transfugi
Full Article 2 minutes read

„I-au arătat pe ecranul telefonului $1 mln”. Filip, despre banii pe care îi plătesc Șor și Candu deputaților transfugi

Președintele Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip susține că acum o lună, reprezentanții grupului parlamentar Pro Moldova le propuneau deputaților democrați suma de 250 de mii de dolari ca să părăsească formațiunea și să li se alăture. La fel, Partidul „ȘOR” le propuneau 300 de mii de dolari. În prezent, potrivit lui Filip, sumele au ajuns la 1 mln de dolari. Declarația a fost făcută de către liderul PDM într-un interviu din 9 iunie pentru Europa Liberă.

„Este adevărat, dacă o lună în urmă ofertele erau de nivelul a 250 de mii de dolari, dacă mergi la Candu; 300 de mii de dolari, dacă mergi la Șor, aveai de ales; atunci sâmbătă și duminică, acum, în ultimele zile, ofertele au ajuns până la un milion de dolari”, a menționat Filip. 

Acesta a mai spus că unii deputați sunt abordați nu direct de către reprezentanții Pro Moldova și ai Partidului „ȘOR”, dar prin persoane cunoscute sau rude.

„Colegii noștri nu vor să spună în public cine sunt acești oameni, pentru că sunt prietenii lor, dar a fost la o parte din deputați nemijlocit Vladimir Cebotari, a fost nemijlocit Marina Tauber și au avut aceste discuții”, a mai spus Filip.

Fostul prim-ministru a comentat declarația Marinei Tauber care nu ascunde că discută cu unii deputați, însă neagă că le-ar propune bani ca să îi atragă în Partidul „ȘOR”.

„în discuțiile pe care le au, desigur că pornesc de la principii înalte și valori și apoi, până la urmă, le scrie pe o hârtiuță suma de bani care li se oferă sau, mai nou, colegei căreia i s-a oferit un milion de dolari a fost scrisă cifra în telefon și i-a fost arătată”, susține Filip.

Pavel Filip nu exclude că din PDM ar putea să iasă și alți deputați, care nu vor putea refuza o asemenea ofertă.

Amintim că, în ajun, Angel Agache a părăsit fracțiunea PDM. Acesta nu a argumentat decizia. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a anunțat că Agache se alătură grupului parlamentar.

Ulterior, președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a declarat că Angel Agache ar fi primit cel mai mare „onorariu” dintre tiți deputații democrați care au aderat la Pro Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: