„Ieri dimineață m-a telefonat președinta parlamentului”. Golovatiuc, despre funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

„Ieri dimineață m-a telefonat președinta parlamentului”. Golovatiuc, despre funcția de prim-ministru

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia Vladimir Golovatiuc a acceptat propunerea de a fi candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută pe 18 martie, pentru agenția TASS.

„Ieri dimineață m-a telefonat președinta parlamentului Zinaida Grecianîi și, din numele ei propriu, dar și al foștilor mei colegi, deputaților socialiști din parlamentul Republicii Moldova – mi-a propus să fiu candidat la funcția de prim-ministru. Chiar dacă mă aflu la o distanță de o mie de kilometri de casă, cunosc situația din țară. Urmează provocări serioase. (…) În această situație, evident, am căzut de acord”, a declarat diplomatul.

Aceasta a adăugat că va veni în Republica Moldova dacă va fi desemnat oficial la funcția de premier.

„Când vor fi soluționate problemele procedurale. Vom vedea cum vor evolua evenimentele. Evident, când se va decide că eu sunt candidatul, va trebui să revin în Moldova și să formez echipa și programul”, a mai spus Golovatiuc.

Fostul deputat socialist a mai menționat că Moldova se confruntă cu multe probleme, printre care urmările pandemiei de coronavirus, criza în sfera economică și socială. Potrivit acestuia, țara are nevoie de un executiv format din profesioniști.

„Soluționarea acestor probleme se complică din cauza crizei politice, imposibilitatea învestirii unui guvern plenipotențiar de trei luni”, a conchis acesta.

***

Vladimir Golovatiuc a fost propus de majoritatea parlamentară, formată din PSRM, Partidul „ȘOR” și mai mulți deputați neafiliați, la funcția de prim-ministru. De asemenea, deputații au cerut președintei țării să desfășoare noi consultări.

În replică, administrația prezidențială a argumentat că noi discuții cu parlamentarii pot fi inițiate numai după ce vor fi consumate efectele decretului privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: