Reacția Maiei Sandu la „invitația” majorității parlamentare, privind inițierea unor noi consultări
Full Article 2 minutes read

Reacția Maiei Sandu la „invitația” majorității parlamentare, privind inițierea unor noi consultări

Președinta țării Maia Sandu ar putea lansa noi discuții pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru numai după ce vor fi „consumate” efectele decretului privind numirea lui Igor Grosu. Este reacția administrației prezidențiale la cererea noii majorități parlamentare, care a fost dată citirii în debutul ședinței legislativului din 18 martie.

„Administrația Prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi”, se arată în declarație.

De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului.

***

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței parlamentului din 18 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare și a anunțat că aceasta o invită pe președinta țării Maia Sandu la noi consultări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: