Igor Dodon, citat la Procuratură pentru audieri în cadrul cauzei penale privind schema frauduloasă la importul de electricitate
Full Article 1 minutes read

Igor Dodon, citat la Procuratură pentru audieri în cadrul cauzei penale privind schema frauduloasă la importul de electricitate

Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a fost citat la Procuratura Generală, pentru a fi audiat în cadrul unei cauze penale. Este vorba despre așa numitul „dosar Energocom”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale.

„Confirmăm citarea dlui Dodon Igor la data de 27.12.2021 la Procuratura Generala pentru a fi audiat în cadrul cauzei penale SA „Energocom”, privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009”, a menționat Cherpec.

Pe 13 septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui dosar penal în privința furtului sumei de 12 milioane de dolari prin scheme frauduloase la importul de energie electrică în Moldova. De furt sunt bănuiți reprezentanții administrației SA „Energocom”, funcționari de la Ministerul Economiei și alții. În anul 2017, procuratura a refuzat să inițieze un dosar în acest caz. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat această decizie.

Potrivit presei, în schemele frauduloase au fost implicați Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Reprezentanții Partidului Socialiștilor au declarat atunci că această informație este falsă și au acuzat presa de dezinformare, subliniind faptul că procuratura nu a indicat niciun nume al celor vizați în dosar.

UPDATE (11:30) Reacția lui Igor Dodon o puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: