„Îi doresc mulți ani cu executare”. Cum l-au felicitat deputații pe Ilan Șor, de ziua sa
Full Article 2 minutes read

„Îi doresc mulți ani cu executare”. Cum l-au felicitat deputații pe Ilan Șor, de ziua sa

Președintele Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, își sărbătorește vineri, 6 martie, ziua de naștere. Cu această ocazie, unii deputați i-au adresat un mesaj, în cadrul ședinței plenare a parlamentului. 

„Îi transmitem „la mulți ani” lui Ilan Șor și îi urăm să vină acasă, ca să îl felicităm”, a spus președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, în debutul ședinței legislative.

Deputata Partidului Demnitate și Adevăr, Maria Ciobanu, i-a reproșat Zinaidei Grecianîi acest mesaj.

„Cred că este o rușine să felicităm în plenul parlamentului un deputat cu dosar penal. Ne-a făcut de rușine în lumea întreagă. Eu îi urez din tot sufletul la mulți ani cu executare”, a declarat Maria Ciobanu.

„Probabil că dumneavoastră nu ați fost atentă la felicitarea mea”, i-a replicat Greceanîi.

Amintim că Ilan Șor a devenit deputat în parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor legislative din 24 februarie. Fostul primar de Orhei a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: