Ilan Șor a revenit în Israel, după ce acum câteva zile a ieșit din țară cu un avion privat
Full Article 3 minutes read

Ilan Șor a revenit în Israel, după ce acum câteva zile a ieșit din țară cu un avion privat

Ilan Șor a revenit în Israel după ce acum câteva zile a plecat cu un avion privat într-o direcție necunoscută de autoritățile de la Chișinău și nici de cele israeliene. Informația a fost confirmată pentru Moldova 1 de către șeful Centrului de cooperare polițienească internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Viorel Țentiu.

Potrivit autorităților de la Tel Aviv, Ilan Șor a revenit în Israel joi – pe 9 noiembrie.

La data de nouă, 21:34, Șor a revenit în Israel însă autoritățile din Israel nu au comunicat de unde a venit Șor. Avem numai confirmarea faptului că a aterizat pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Nici în primul caz, nici în al doilea caz nu se cunoaște unde a plecat și respectiv de unde a venit”, a menționat șeful Biroului Interpol din Republica Moldova Viorel Țentiu.

Pe 8 noiembrie, presa din Republica Moldova a scris cu referire la surse că oligarhul fugar Ilan Șor și miliardarul rus Roman Abramovici au zburat împreună din Istanbul la Moscova, unde urmau să aibă o întrevedere. Se menționa că la reuniune se preconiza să participe deputații socialiști Adrian Albu și Bogdan Țîrdea, precum și secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon.

Pe 8 noiembrie, NewsMaker a solicitat o reacție de la purtătoarea de cuvânt a PSRM Carmena Sterpu cu referire la informația din presă. Aceasta a sugerat că informația ar fi „fake news”. „Le recomandăm autorilor acestui fake news să scrie scenarii de filme artistice fantasy. Ar avea succes”, a declarat reprezentanta PSRM.

Adrian Albu și Bogdan Țîrdea au confirmat că se află la Moscova, unde pe 8 noiembrie au participat la o reuniune a reprezentanților țărilor din Comunitatea Statelor Independente, dedicată „temelor de securitate”. Totodată, deputații au negat informațiile apărute în presă despre presupusa reuniune.

Presa menționa că Dodon va pleca spre capitala Rusiei pe 9 noiembrie. Precizăm în acest context că, pe 9 noiembrie – la ora 09:30, Igor Dodon a oferit declarații jurnaliștilor de la sediul PSRM din Chișinău. Totuși, pe 10 noiembrie, Dodon a confirmat că va pleca în Rusia, însă nu ca să se întâlnească cu Șor. El declara că urmează să plece în Federația Rusă, mai exact în capitala regiunii Tatarstan, Kazan. Socialistul susținea că va călători la Kazan pentru a-și vizita doi dintre feciorii săi, care își fac studiile acolo.

Pe 9 noiembrie, şeful Centrului de cooperare poliţienească internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Viorel Ţentiu a confirmat că Ilan Şor a părăsit teritoriul Israelului pe 6 noiembrie cu un avion privat. Ţentiu declara că autoritățile din Israel nu cunosc unde a plecat Șor. El mai spunea că Federaţia Rusă este stat membru Interpol și că pe 6 noiembrie toate statele membre au fost solicitate să fie întreprinse măsuri de reţinere în caz că Șor va fi pe teritoriul lor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: