(VIDEO) „Imediat cum vor fi înregistrate progrese pozitive”. Lavrov și Popescu, despre o eventuală întrevedere dintre Sandu și Putin
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Imediat cum vor fi înregistrate progrese pozitive”. Lavrov și Popescu, despre o eventuală întrevedere dintre Sandu și Putin

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că întâlnirea dintre președintele Republicii Moldova Maia Sandu și președintele Federației Ruse Vladimir Putin va avea loc de îndată ce „se va înregistra un progres pozitiv consistent și va exista un acord între liderii celor două state”. Lavrov s-a expus pe marginea acestui subiect pe 17 noiembrie, la o conferință de presă comună cu ministrul moldovean al Afacerilor și Integrării Europene Nicu Popescu, desfășurată la Moscova.

„Acum, relațiile noastre capătă un caracter regulat și stabil după alegerile din Moldova. Stabilim contacte între instituții, comisiile interguvernamentale ale țărilor noastre. Cred că de îndată ce se acumulează un un progres pozitiv consistent și liderii noștri sunt de acord cu asta, se vor vedea cu siguranță”, a spus Lavrov, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor, dacă va avea loc o întâlnire între Sandu și Putin.

La rândul său, Nicu Popescu a remarcat că se lucrează acum la agenda relaţiilor bilaterale. „Când există o dinamică concretă pentru o întrevedere care nu este la cel mai înalt nivel, suntem întotdeauna deschiși la o astfel de întâlnire”, a menționat șeful MAEIE din Republica Moldova.

De menționat că anterior, președintele Maia Sandu a spus că „o singură întâlnire nu va rezolva toate problemele”.

„Susținem dialogul la diferite niveluri și la diferite niveluri trebuie să obținem acorduri cu privire la diferite probleme de pe agenda noastră. Și aceasta va deveni o platformă pentru a conveni mai târziu asupra unei reuniuni la nivel înalt”, a spus Sandu.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița și-a exprimat anterior speranța că întâlnirea dintre Popescu și Lavrov va fi un pas important pentru a pregăti o întâlnire la un nivel superior.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: