Imunizarea contra COVID-19 a tuturor adulților din lume ar costa până la $45 mlrd
Full Article 2 minutes read

Imunizarea contra COVID-19 a tuturor adulților din lume ar costa până la $45 mlrd

Pentru imunizarea contra coronavirusului a majorității adulților din întreaga lume sunt necesare între $35 mlrd și $45 mlrd, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de Forbes. Pentru ca aceasta să se întâmple anul viitor, este necesar ca încă în 2021 să fie atrasă suma de până la $19 mlrd.

Liderul OMS a menționat că această criză privind imunizarea ar putea fi soluționată numai cu ajutorul conducerii G7.

„Ne confruntăm cu un pericol comun, pe care îl putem depăși doar prin eforturi comune”, a declarat Tedros Adhanom și a precizat că măsurile comune ar presupune resurse financiare, doze de vaccinuri și capacitatea de producere, precum și schimb de tehnologii și renunțarea la drepturile de autor.

Eforturile pentru accesul la vaccinuri sunt coordonate la nivel internațional de parteneriatul ACT-Accelerator. Acesta a fost creat pe 24 aprilie 2020 de către OMS, Uniunea Europeană, Franța și Fondul lui Bill și a Melindei Gates.

În ultimele două săptămâni, în lume au fost constatate mai multe infectări cu COVID-19 decât în primele 6 luni de pandemie. Peste jumătate dintre noile cazuri au fost înregistrate în India și Brazilia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: