În 100 de centre din Moldova în care învață copii cu nevoi speciale au ajuns laptopuri, cărți audio și softuri educaționale
Full Article 1 minutes read

În 100 de centre din Moldova în care învață copii cu nevoi speciale au ajuns laptopuri, cărți audio și softuri educaționale

Centrele de Resurse pentru Educația Incluzivă din 100 de instituții de învățământ general din țară au fost dotate cu materiale de predare-învățare și echipament specializat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și/sau dizabilități. În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, bunurile au fost transmise cu drept de proprietate administrațiilor raionale și municipale. Anterior acestea fuseseră repartizate consiliilor raionale și municipale cu drept de folosință.

Loturile distribuite includ echipament IT (laptopuri, imprimante, proiectoare); cărți audio; tastaturi adaptate pentru copiii cu deficiențe de văz; softuri educaționale pentru dezvoltarea limbajului și abilităților de scris-citit; cuvinte și coduri magnetice pentru alcătuirea cuvintelor, propozițiilor; pixuri „vorbitoare” etc.).

Echipamentele și materialele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, fiind distribuite în primăvara anului 2021. De serviciile celor 100 de centre beneficiază peste 1700 de copii cu deficiențe senzoriale, dificultăți de învățare, dislexie, autism, Sindrom Down, deficiențe fizice, de comunicare și alte cerințe educaționale speciale.

Achiziția a fost realizată de Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Băncii Mondiale, valoarea totală acesteia fiind de circa 19 mln. de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: