În atenția moldovenilor care dețin cetățenia României. Ce trebuie să cunoști dacă vrei să votezi la alegerile parlamentare din decembrie?
Full Article 2 minutes read

În atenția moldovenilor care dețin cetățenia României. Ce trebuie să cunoști dacă vrei să votezi la alegerile parlamentare din decembrie?

Ambasada României la Chișinău reamintește cetățenilor români din Republica Moldova că în zilele de 5 și 6 decembrie 2020 se vor desfășura alegerile pentru Parlamentul României. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orelor 07:00 – 21:00.

Alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii şi deputaţii circumscripţiei electorale pentru cetăţenii din afara ţarii. Circumscripţia electorală pentru cetăţenii români din afara ţării este reprezentată de patru deputaţi şi doi senatori.

În cadrul scrutinului candidează și fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, pentru funcția de senator din partea Partidului Pro România, condus de Victor Ponta.

Totodată, alegătorii care la ora 21.00 se vor afla în interiorul secției de votare sau vor fi în rând, în afara sediului, vor avea posibilitatea să voteze până la 23.59.

Pentru a-și exercita dreptul la vot, alegătorii au nevoie de unul dintre documente:

cartea de identitate simplă, provizorie sau electronică;
buletinul de identitate;
pașaportul diplomatic (sau diplomatic electronic);
pașaportul de serviciu (sau cel de serviciu electronic);
pașaportul simplu, electronic sau temporar.

Ambasada urmează să publice lista celor 30 de secții de votare care vor fi organizate pe teritoriul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: