În biserică, în timp ce armata rusă ataca Ucraina. Putin a participat la slujba de Înviere de la Moscova
Full Article 2 minutes read

În biserică, în timp ce armata rusă ataca Ucraina. Putin a participat la slujba de Înviere de la Moscova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat pe 4 mai la slujba de Înviere de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Putin, care în urmă cu mai bine de doi ani a ordonat invadarea Ucrainei, se afla în biserică în timp ce armata rusă bombarda cu drone țara vecină.

Vladimir Putin, alături de primarul Moscovei Serghei Sobianin, a ajuns la Catedrala Hristos Mântuitorul din capitala rusă aproape de miezul nopții, pentru a participa la slujba de Înviere. Slujba religioasă, care a durat până la primele ore ale dimineții, a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill – un susținător al lui Vladimir Putin și invaziei ruse din Ucraina.

În cadrul slujbei de Înviere, patriarhul rus s-a rugat pentru protejarea „graniţelor sfinte” ale Rusiei, exprimându-şi speranţa că Dumnezeu va opri „luptele interne” între Rusia şi Ucraina, a relatat TASS. Totodată, acesta a îndemnat credincioșii să se roage pentru autorități, armată și cei care „își pierd nu doar sănătatea, ci și viața, apărând Federația Rusă”.

Liderul de la Moscova a fost zărit făcându-și semnul crucii de mai multe ori, în timpul slujbei. Iar atunci când patriarhul Kirill și soborul de preoți au anunțat „Hristos a Înviat!”, Putin s-a alăturat celorlalți enoriași și a răspuns „Adevărat a Înviat!”. Acesta nu a mai făcut alte declarații.

În biserică, în timp ce armata rusă ataca Ucraina. Putin a participat la slujba de Înviere de la Moscova

kremlin.ru

După slujbă, președintele rus și patriarhul Kirill au făcut schimb de cadouri de Paște.

Menționăm că în timp ce Putin participa la slujba de Înviere de la Moscova, armata rusă bombarda Ucraina. Potrivit comandantului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Nicolai Oleșciuk, în timpul nopții, trupele ruse au atacat teritoriul țării vecine cu 24 de drone Shahed. 23 de drone au fost distruse în regiunile Harkov, Herson și Dnipropetrovsk. În Harkov, 6 persoane au fost rănite ca urmare a căderii fragmentelor de dronă (Detalii – AICI).

***

Pe 24 februarie 2022, la ordinul lui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: