În centrul și nordul Moldovei va fi văzută tehnică militară, aeronave Hercules și auzite trageri de luptă: explicația autorităților
Full Article 2 minutes read

În centrul și nordul Moldovei va fi văzută tehnică militară, aeronave Hercules și auzite trageri de luptă: explicația autorităților

Începând cu 9 și până pe 16 mai, pe drumurile naționale din centrul și nordul țării va circula tehnică militară. Totodată vor putea fi observate două aeronave militare C-130 Hercules. În plus s-ar putea să fie auzite trageri de luptă. Precizările au fost făcute de Ministerul Apărării, care a atenționat populația că în țara noastră are loc un exercițiu bilateral la care participă militari moldoveni și americani. Potrivit Ministerului, exercițiul va avea loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale. 

Reprezentanții Ministerului Apărării au declarat că, în perioada 9-16 mai, circa 400 de militari moldoveni și americani urmează să participe la exercițiul bilateral „Swift Response-2024” pe teritoriul Republicii Moldova.

„În perioada desfășurării exercițiului vor avea loc mai multe deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul țării. Totodată, pentru salturile cu parașuta, vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. Toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor, care se vor desfășura, vor fi respectate fără a perturba activitatea publică. Antrenamentele care vor include salturi cu parașuta și trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie, au ca scop dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Potrivit instituției de la Apărare, exercițiul „Swift Response-2024” face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: